Από τα… σκουπίδια στα σαλόνια!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να επιστρέψει στις κορυφαίες ομάδες της EuroLeague μετά από μια δωδεκαετία γεμάτη αποτυχίες και λάθη

Πριν από 12 μήνες ο Παναθηναϊκός ήταν ο… αποσυνάγωγος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μια ομάδα που δεν είχε αρχή, μέση, τέλος, δεν ήξερε τι θα γίνει τον επόμενο μήνα και που είχε φτάσει να τερματίζει 17η στην κανονική περίοδο της EuroLeague.

Μια ομάδα που μάζευε σχεδόν κάθε βδομάδα τον Ντουέιν Μπέικον από τα μπαρ και που πάλευε να επιλύσει τις διαφορές μεταξύ των παικτών στα αποδυτήρια.

Στο παρκέ, γινόταν ο περίγελως ακόμα και ομάδων που άλλα χρόνια δεν θα τολμούσαν καν να τον κοιτάξουν στα μάτια, ενώ ο «αιώνιος» αντίπαλός του έχτιζε τα σερί της ντροπής.

Όλα με ευθύνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που θεώρησε πως με το μοντέλο «έσοδα- έξοδα» θα μπορούσε να διαχειριστεί ένα τεράστιο όνομα όπως αυτό του Παναθηναϊκού.

Κι όμως ο ίδιος άνθρωπος επέστρεψε στο τιμόνι, έλαβε αποφάσεις σοβαρές, έκανε εκκαθαρίσεις, ξεκίνησε από το μηδέν και άρχισε τις κινήσεις.

Έβαλε χρήματα, πήρε έναν προπονητή που είναι δουλειά του να δημιουργεί ομάδες και ήταν εκεί, δίπλα σε όλους ακόμα κι αν δεν πατούσε στο γήπεδο.

Μάλιστα την επομένη της νίκης επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα έκανε μια ακόμα υπέρβαση οικονομική αποκτώντας τον Κέντρικ Ναν.

Έναν ΝΒΑερ, ο οποίος είχε πολύ καλά στοιχεία, πολύ μεγάλο κασέ, αλλά κανείς δεν ήξερε ασφαλώς εάν θα μπορέσει να βοηθήσει.

Το καλοκαίρι βέβαια είχε κάνει την σούπερ κίνηση αποκτώντας τον Κώστα Σλούκα αφού δαπάνησε ένα τεράστιο ποσό για να τον πείσει να πάρει την απόφαση και να κάνει το δρομολόγιο ΣΕΦ-ΟΑΚΑ.

Έναν παίκτη που τα ηγετικά του προσόντα άρχισαν να φαίνονται σχεδόν αμέσως μόλις η ομάδα ξεκίνησε να δουλεύει σαν σύνολο.

Κι όμως όλα αυτά άρχισαν να λειτουργούν αρμονικά. Με αργούς ρυθμούς στην αρχή, αλλά στη συνέχεια όλα ξεκίνησαν να αποκτούν ταυτότητα, δυναμική και αυτοπεποίθηση για τον στόχο.

Όσο για τον Αταμάν στις 21 Νοεμβρίου σε μια χορηγική παρουσίαση είχε προειδοποιήσει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να κλείσουν από τότε εισιτήρια για το Final four, διότι μετά δεν θα βρίσκουν! Τόση αυτοπεποίθηση!

Τίποτε ασφαλώς δεν ήρθε μόνο του. Πολλή δουλειά, συζήτηση για να λυθούν τα προβλήματα, ενδοσκόπηση μετά από ήττες και ανάλυση των λαθών για να μην ξαναγίνουν.

Ο Παναθηναϊκός είναι μετά από 12 ολόκληρα χρόνια αποτυχιών στο ραντεβού των μεγάλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά προφανώς η συμμετοχή σε Final four δεν θα πρέπει να θεωρείται τεράστιο επίτευγμα.

Πλέον για τον Εργκίν Αταμάν και τους παίκτες του ο επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή στον τελικό και μετά… βλέπουμε.

ΥΓ Είναι τρομερός ο τρόπος που ο παίκτης αυτός, όταν τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν, απλά παίρνει τη μπάλα και τη βάζει μέσα. Τόσο απλά και κυνικά με ένα… απρόσωπο βλέμμα. Ο λόγος φυσικά για τον Κέντρικ Ναν, ο οποίος θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα