Ολυμπιακός: Μετράμε τις μέρες σαν φαντάροι...

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η ανυπομονησία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο για τον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη με την Άστον Βίλα και η «νίκη» του Ολυμπιακού και με τις δηλώσεις των μεγάλων πρωταγωνιστών. 

Δεν περνούν οι μέρες! Θα μας πείτε βέβαια, ότι μόλις χθες (2/5) επετεύχθη το θριαμβευτικό 4-2 του Ολυμπιακού μέσα στο «Βίλα Παρκ». Δεν είναι κακό, όμως, να πούμε ότι μοιάζει με... αιώνα το εξαήμερο έως τον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη την προσεχή Πέμπτη (9/5). Θα αρχίσουμε να μετράμε τις μέρες σαν τους φαντάρους.

Πάμε όμως στα σοβαρά της υπόθεσης... Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία εκκωφαντική νίκη που προκάλεσε τριγμούς στα αποδυτήρια της Άστον Βίλα. Το διαπιστώσαμε από κοντά ότι υπήρχε έντονος εκνευρισμός στις τάξεις των ανθρώπων των «χωριατών».

Προφανώς θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός ήταν του... χεριού τους. Μόνο ο Έμερι έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι προτιμούσε τη Φενέρμπαχτσε από τους Πειραιώτες. Προφανώς κάτι ήξερε. Το θέμα είναι ότι πιάστηκε κι εκείνος... κορόιδο από τον τρόπο που επέλεξε να κατεβάσει τον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος τεχνικός είπε παραμονή του αγώνα ότι «εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, γιατί θα γίνουμε ρεζίλι». Έπαιξε όπως παίζει σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός και πέτυχε τέσσερα τέρματα στο Μπέρμιγχαμ.

Δεν είναι φυσικά τόσο απλό όπως το περιγράφουμε. Για να έρθει το 2-4 στο «Βίλα Παρκ» έχει γίνει σημαντική προεργασία. Έχει γίνει ανάλυση για τις αδυναμίες κάθε παίκτη της Άστον Βίλα ξεχωριστά. Έχει γίνει ανάλυση για το κακό αμυντικό τρανζίσιον των «χωριατών». Έχει γίνει ανάλυση για τις φοβερές πτέρυγες των Άγγλων. Έχει γίνει ανάλυση για τις καλές στατικές φάσεις της Άστον Βίλα όταν επιτίθεται, αλλά και για τα λάθη που κάνει όταν βρίσκεται σε συνθήκες άμυνας.

Δεν λέμε ότι ο Έμερι δεν «μελέτησε» καλά τον Ολυμπιακό. Απλώς θεωρούμε ότι ξαφνιάστηκε. Και πολύ περισσότερο ξαφνιάστηκαν οι παίκτες του, γιατί δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να πηγαίνει μία ελληνική ομάδα σε αγγλικό έδαφος και να πιέζει λυσσασμένα μπροστά για να κερδίσει μπάλες. Αφήστε δε που υπάρχει και ο κίνδυνος να φύγουν οι ταχύτατοι επιθετικοί της Άστον Βίλα στο... ξέφωτο εφόσον η ερυθρόλευκη άμυνα έπαιζε ψηλά και μετά άντε... πιάστους.

Για να μην πολυλογούμε, ο Ολυμπιακός σημείωσε μία τεράστια νίκη με τον τρόπο που ήρθε. Έχει μπροστά του όμως έναν επαναληπτικό που - κακά τα ψέματα - οι Πειραιώτες είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση. Οπότε, θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του φαβορί.

Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν ακούγαμε τους παίκτες να βάζουν από μόνοι τους... φρένο στους πανηγυρισμούς και να υπενθυμίζουν σε όλους ότι υπάρχει και η ρεβάνς.

Άλλωστε, η Άστον Βίλα είναι μία ομάδα που απέδειξε και στο πρώτο ματς ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι ικανή να δημιουργήσει τρεις-τέσσερις φάσεις για γκολ.

Ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του το γνωρίζουν, επιβεβαιώνοντάς το και στους απεσταλμένους δημοσιογράφους με τις δηλώσεις που έκαναν. Θεωρούμε ότι ξέχωρα από το 4-2 είναι μία «νίκη» και οι τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών και του προπονητή. Δεν πετούν στα σύννεφα και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα νέα που προέκυψαν από μία πραγματικά θρυλική βραδιά. Μια βραδιά που θα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή, όλοι όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο ιστορικό «Βίλα Παρκ».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα