EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα των αγώνων (χάρτης)

Από την Πέμπτη (9/9) έως και την Κυριακή (12/9) η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Ράλλυ Ακρόπολις. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων

Το Ράλλυ Ακρόπολις, έπειτα από οκτώ χρόνια και έχοντας προσαρμοστεί στις προσταγές της εποχής, θα φέρει και πάλι στη χώρα τους πρωταγωνιστές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, αγωνιζόμενοι, oμάδες, εκπρόσωποι Τύπου και θεατές θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του εμβληματικού αγώνα, που για την επιστροφή του στο ημερολόγιο της FIA σχεδιάστηκε βάσει των χαρακτηριστικών που τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους σπουδαιότερους του είδους: απαιτητικός, με μια διαδρομή σχεδόν 300 αγωνιστικών χιλιομέτρων, σκληρός, με ειδικές διαδρομές που φημίζονται για τον δύσκολο χαρακτήρα τους, έτοιμος να «ταξιδέψει» μοναδικές εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, με ένα σχεδιασμό που θα φέρει κάθε εμπλεκόμενο από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Ακόμα και εν μέσω των «ορίων» της πανδημίας του Covid-19, στάθηκε δυνατό το σκεπτικό πίσω από την οργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις να παραμείνει ανεπηρέαστο. Η σημαία της εκκίνησης του 9ου γύρου του Πρωταθλήματος θα πέσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 17:30, με την εικόνα των πλέον σύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων κάτω από το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της χώρας, να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στις 18:00 θα ακολουθήσει η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας, με το σημείο εκκίνησης να είναι η Λεωφόρος Αμαλίας και ο τερματισμός να οριοθετείται στο ύψος του ξενοδοχείου «King George».

Έντεκα οδηγικά δίδυμα του WRC θα λάβουν χώρα στον αγώνα και τρεις εργοστασιακές ομάδες.

Αναλυτικά οι οδηγοί:

Οζιέ – Ινγκράσια (Τoyota)

Έβανς – Μάρτιν (Toyota)

Ροβάνπερα – Άλτουνεν (Toyota)

Κατσούτα – Ουίλιαμς (Toyota)

Τάνακ – Γιαρβεόγια (Hyundai Motorsport)

Νεβίλ – Βιντέγκε (Hyundai Motorsport)

Σόρντο – Ροζάντα (Hyundai Motorsport)

Λουμπέ – Λαμπουρντέ (Hyundai Motorsport)

Γκρίνσμιθ – Πάτερσον (M-Sport Ford)

Φουρμό – Τζαμούλ (M-Sport Ford)

Σερδερίδη – Μικλότ (M-Sport Ford)

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές:

Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος (Hyundai i20 N)

Παναγιώτης Χατζητσοπάνης – Νίκος Πετρόπουλος (Ford Fiesta Rally2)

Γιώργος Κεχαγιάς – Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia Rally2)

Βασίλης Βελάνης – Γιάννης Βελάνης (Skoda Fabia Rally2)

Γιάννης Πλάγος – Άλκης Ρέντης (Citroen C3 Rally2)

Παναγιώτης Ρουστέμης – Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Citroen DS3)

Σπύρος Γαλεράκης – Κώστας Σούκουλης (Skoda Fabia)

Αναλυτικά η σημερινή διαδρομή στην «COSMOTE 5G Athens Stage»:

Εκκίνηση Λ. Αμαλίας (ύψος εξόδου του Μετρό προ της εισόδου πάρκινγκ της Βουλής Των Ελλήνων) – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – αριστερά Πλατεία Συντάγματος – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος της οδού Ερμού – συνέχεια Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Όθωνος – συνέχεια Όθωνος – αριστερά Λ. Αμαλίας – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – Τερματισμός (ύψος ξεν/χείου King George).

Αναλυτικά οι διαδρομές της Παρασκευής (10/9):

SECTIONS 1_2_3_4

SS3 Loutraki

SS5 Thiva

SS6 Elatia

Αναλυτικά οι διαδρομές του Σαββάτου (11/9):

SECTIONS 5-7

SS7-11 Pavliani

SS8 Gravia

SS9 Bauxites

SS10-12 Eleftherohori

Αναλυτικά οι διαδρομές της Κυριακής (12/9):

SECTIONS 8-9

SS13 Tarzan 1

SS14 Pyrgos

SS15 Tarzan 2


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα