WRC: Όλα έτοιμα για το Ράλι Εσθονίας

Ο πρωτοπόρος του WRC, Κάλε Ροβανπέρα, θα ανατρέξει σε μερικές πολύ ιδιαίτερες αναμνήσεις καθώς επιστρέφει στο Ράλι Εσθονίας αυτή την εβδομάδα (14 - 17 Ιουλίου).

Ο Κάλε Ροβανπέρα προηγείται στο WRC με 65 βαθμούς, έχοντας κερδίσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία ράλι καθώς η σεζόν πλησιάζει στο δεύτερο μισό της στους απίστευτα γρήγορους δρόμους της Εσθονίας γύρω από τη δεύτερη πόλη Tartu.

Η Εσθονία μοιάζει σαν ένα δεύτερο σπίτι για την 21χρονο, ο οποίος κατοικεί στην πρωτεύουσα Ταλίν. Ήταν σε αυτή τη διοργάνωση όταν πέρυσι κέρδισε την παρθενική του νίκη στο WRC - ξαναγράφοντας τα βιβλία των ρεκόρ και έγινε ο νεότερος νικητής στην 50χρονη ιστορία του πρωταθλήματος.

Η νίκη σε αυτόν τον έβδομο γύρο θα έφερνε τον Ροβανπέρα ένα βήμα πιο κοντά σε άλλο ένα επίτευγμα ρεκόρ στην προσπάθειά του να γίνει ο νεότερος πρωταθλητής WRC.

«Φυσικά θα είναι ωραίο για μένα να επιστρέψω στο Ράλι Εσθονίας», είπε ο Ροβανπέρα. «Η νίκη εκεί πέρυσι ήταν μια μεγάλη στιγμή και ήταν ένα πραγματικά δυνατό Σαββατοκύριακο για εμάς.

«Φέτος βρισκόμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση οδηγώντας το πρωτάθλημα και έτσι θα ανοίξουμε το δρόμο, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε άλλο ένα καλό αποτέλεσμα εκεί».

Μαζί με τον Ροβανπέρα στη σειρά GR Yaris της Toyota Gazoo Racing είναι οι Έλφιν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα, με τον Εσαπέκα Λάπι να συνεχίζει επίσης το μερικό του πρόγραμμα στη θέση του οκτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ.

Οι ελπίδες της Hyundai στηρίζονται στους ώμους του ήρωα Οτ Τάνακ. Η νίκη στον καύσωνα στο Rally Italia Sardegna ήταν η μοναδική επιτυχία του 34χρονου αυτή τη σεζόν.

Ενώ ο Τάνακ έχει την υποστήριξη των παθιασμένων οπαδών της Εσθονίας που θα κυματίζουν τη σημαία, ο συμπαίκτης του στο i20 N, Τιερί Νεβίλ - δεύτερος στους πόντους - θα είναι επίσης ένας από τους θεατές. Ο Σουηδός νεαρός Όλιβερ Σόλμπεργκ ολοκληρώνει τη γκάμα τριών αυτοκινήτων του Κορεάτη κατασκευαστή.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι εξάγουμε όλες τις επιδόσεις και την ταχύτητα που μπορούμε από το αυτοκίνητο», σκέφτηκε ο Τάνακ. «Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση και πρέπει να είμαστε γρήγορα έξω από το κουτί».

Ο Κρεγκ Μπριν θα ψάξει την πρώτη του νίκη στην Εσθονία έχοντας τερματίσει ως δεύτερος στη διοργάνωση για δύο συνεχόμενα χρόνια. Οδηγεί μια τετραπλή επίθεση M-Sport Ford Puma μαζί με τους νεαρούς Γκας Γκρινσμιθ, Πιερ-Λουί Λουμπέ και Αντριαν Φουρμό.

Το Ράλι Εσθονίας σηματοδοτεί την πρώτη από τις δύο συνεχόμενες δοκιμές χαλικιού υψηλής ταχύτητας για τα υβριδικά αυτοκίνητα Rally1 και ακολουθεί το Secto Rally Finland τον επόμενο μήνα (4 - 7 Αυγούστου). Οι μέσες ταχύτητες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 120 χλμ./ώρα, ενώ μια σειρά από άλματα θα κρατήσει επίσης τα πληρώματα στα πόδια τους.

Ο τετραήμερος αγώνας ξεκινά στο Tartu το απόγευμα της Πέμπτης (14/7) και περιλαμβάνει 24 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 313,84 χλμ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα