Τάνακ: «Η νίκη στην Φινλανδία είναι η καλύτερη που είχα ποτέ»

Ο Οτ Τάνακ έφτασε στο Jyväskylä με ανάμεικτα συναισθήματα έπειτα από μια προβληματική διαδρομή στο Ράλι Εσθονίας τον περασμένο μήνα και μάλιστα μείωσε τις πιθανότητές του στην προετοιμασία του αγώνα. Η πίεση ήταν συνεχής.

Αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 ηγήθηκε από το δεύτερο στάδιο - αντιμετωπίζοντας μια σκληρή πρόκληση της Toyota Gazoo Racing και τον πρωτοπόρο Κάλε Ροβανπέρα.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Οτ Τάνακ έπρεπε να δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό. Από την αρχή, δεν έκρυβε ότι ένιωθε άβολα στο i20 N του. Στο τέλος της πρωινής ειδικής Laukaa της Παρασκευής, έφτασε στο σημείο να λέει ότι τα χέρια του έτρεμαν.

Έπρεπε να παρθούν ρίσκα - και πάρθηκαν. Αλλά, στο τέλος όλων, ο Τάνακ πιστεύει ότι άξιζαν πλήρως.

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι πραγματικά η καλύτερη απόδοσή μου οδηγώντας», είπε. «Αλλά είναι σίγουρα η καλύτερη νίκη που είχα ποτέ.

Στην Εσθονία ήμασταν δύο λεπτά πίσω. Σε ένα γρήγορο ράλι, δύο λεπτά είναι σαν ένα άλλο μέρος. Δεν ψάχναμε να έχουμε μια παράσταση και, όπως είδαμε και στο shakedown, δεν περίμενα τίποτα σπουδαίο από εδώ.

Χωρίς να περιμένω τίποτα, στο τέλος βγήκε αυτό, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο - στην πραγματικότητα λίγο δύσκολο ψυχικά - αλλά στο τέλος φτάσαμε εκεί», πρόσθεσε.

Ο Οτ Τάνακ παραδέχτηκε ότι φοβόταν την ταχύτητα των αυτοκινήτων GR Yaris καθώς εκτυλισσόταν το Σαββατοκύριακο. Ολοκλήρωσε το εναρκτήριο σκέλος της Παρασκευής 21,0 δευτερόλεπτα μακριά από τον δεύτερο Ροβανπέρα, αλλά ο Φινλανδός μείωσε αυτό το έλλειμμα στα 8,4 δευτερόλεπτα μέχρι το επόμενο απόγευμα.

«Ήμουν πολύ σίγουρος ότι το πρωί του Σαββάτου και τα τρία Toyota θα με περνούσαν, αλλά τότε δεν συνέβαινε», παραδέχτηκε.

«Στη συνέχεια, το απόγευμα του Σαββάτου, στις πιο δύσκολες συνθήκες, μπορέσαμε να αντεπιτεθούμε αρκετά σκληρά και ο Κάλε (ο Ροβανπέρα) δεν ερχόταν ακόμα πιο κοντά. Ακόμα και το τελευταίο πρωί δεν είχα αυτοπεποίθηση.

Για μένα, το πρώτο στάδιο (την Κυριακή) ήταν κρίσιμο και εκεί πίεσα σκληρά και καταφέραμε να πάρουμε λίγο χρόνο. Μετά από αυτό, έπαιξε ρόλο απλώς η διαχείριση των πραγμάτων».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα