ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Ρόμπερτ Βίρβες κατέκτησε το πρωτάθλημα νέων

Ο Ρόμπερτ Βίρβες έγινε ο πρώτος Εσθονός πιλότος που κατακτά το πρωτάθλημα νέων κατακτώντας την νίκη στην κατηγορία στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις οδηγώντας ένα Ford Fiesta Rally3.

Αυτό που ξεκίνησε ως μάχη τεσσάρων για τον τίτλο έγινε γρήγορα ένας αγώνας για δύο μεταξύ του Βίρβες και του Άρμστρονγκ όταν ο Παγιάρι αποσύρθηκε την Παρασκευή και ο Γιούνα αντιμετώπιζε ζημιά στην πίσω ανάρτηση.

Ο Βίρβες ανέβηκε στην κορυφή νωρίς την Παρασκευή και βρέθηκε πάνω από ένα λεπτό μπροστά εκείνο το βράδυ, αφού ο Άρμστρονγκ σταμάτησε για να αλλάξει τροχό. Στην συνέχεια, η εστίασή του στράφηκε στη διατήρηση του προβαδίσματος - πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις σε τόσο ανώμαλο έδαφος - και ο νεαρός ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος της Κυριακής 53,2 δευτερόλεπτα μπροστά.

Ο Άρμστρονγκ υποχώρησε για 19,6 δευτερόλεπτα στην πρώτη ειδική, αλλά ξεπέρασε τον πρωτοπόρο στην επόμενη. Τελικά όμως δεν κατάφερε να πιάσει τον Βίρβες, ο οποίος τελικά πήρε την νίκη με διαφορά 17,5 δευτερολέπτων για να σφραγίσει τον τίτλο.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος», είπε ο Βίρβες. «Δεν σκέφτομαι πραγματικά τέτοια πράγματα (να είμαι ο πρώτος νικητής από την Εσθονία). Στόχος μου είναι να γίνω ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κορυφαία κατηγορία μια μέρα και αυτό είναι ένα μικρό μέρος του».

Η νίκη του Βίρβες στο πρωτάθλημα του εξασφαλίζει τέσσερις παρουσίες στην κατηγορία WRC2 το 2023 με ένα M-Sport Ford Fiesta Rally2. Θα έχει επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσει το μονοθέσιο πριν από κάθε γύρο, ενώ θα λάβει επίσης ένα πλήρες πακέτο ελαστικών από την Pirelli.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα