WRC: Απογοητευμένος ο Νεβίλ από το Ράλλυ Μόντε-Κάρλο

Ο αστέρας της Hyundai, Τιερί Νεβίλ, αποκάλυψε ότι αισθάνθηκε "αδύναμος" σε ορισμένα σημεία κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Μόντε-Κάρλο της περασμένης εβδομάδας.

Ο Τιερί Νεβίλ τερμάτισε τρίτος στη γενική κατάταξη στην πρεμιέρα της σεζόν, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στο βάθρο πίσω από τους αντιπάλους της Toyota Gazoo Racing, Σεμπαστιάν Οζιέ και Κάλε Ροβανπέρα.

Παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι "δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο" σε αρκετές από τις δοκιμές ταχύτητας στις γαλλικές Άλπεις, ο Βέλγος οδηγός κατάφερε να σημειώσει μόνο δύο χρόνους αναφοράς. Αυτό μεταφράστηκε σε αρκετές απογοητεύσεις στο τέλος της διαδρομής, με τους συμπαίκτες του στο i20 N, Ντάνι Σόρντο και Εσαπέκα Λάπι - που τερμάτισαν έβδομοι και όγδοοι στη γενική κατάταξη - να τρέφουν παρόμοια συναισθήματα.

"Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, ακριβώς επειδή είδαμε πολύ νωρίς στο ράλι ότι φαίνεται ότι δεν μπορούσαμε πραγματικά να ακολουθήσουμε τον ρυθμό των άλλων παιδιών", δήλωσε ο Νεβίλ. "Και παρά την προσπάθειά μας, δεν καταφέραμε ποτέ να σημειώσουμε πραγματικά καλούς χρόνους. Απλά πάντα μερικά δευτερόλεπτα πίσω, χάνοντας συνεχώς χρόνο".

Σε ένα από τα πιο ξηρά Ράλλυ Μόντε-Κάρλος που έχουν δει τα τελευταία χρόνια, ο Νέβιλ απέδωσε μέρος των αγώνων του στη μεγάλη φθορά των ελαστικών.

"Είχαμε τόσο μεγάλη φθορά ελαστικών σε σχέση με τους άλλους όλο το Σαββατοκύριακο και μας λείπει ταχύτητα", εξήγησε. "Ακόμα κι αν παίρνουμε ρίσκα σε κάποια σημεία, δεν μπορούμε να φτάσουμε τους άλλους.

Ως ομάδα μαζί, μάλλον δεν περιμέναμε ότι οι συνθήκες [θα ήταν] τόσο στεγνές και προετοιμαστήκαμε περισσότερο για [ένα κανονικό] Μόντε-Κάρλο, όπου πηγαίνεις για πιο μαλακές ρυθμίσεις. Στο τέλος δεν μας βγήκε σε καλό. Μερικές φορές ένιωσα λίγο ανίσχυρος".

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Νεβίλ και η ομάδα του θα επικεντρωθούν στην προετοιμασία για τον επόμενο γύρο στνη Σουηδία, όπου η θέση στο δρόμο αναμένεται να είναι καθοριστική. Με τον Οζιέ να μην συμμετέχει στον αγώνα που διεξάγεται στο Umeå, θα εκκινήσει δεύτερος στο δρόμο πίσω από τον Ροβανπέρα.

"Δεν ξέρω τι θα δούμε στη Σουηδία. Θέλω να πω, ο ξεκάθαρος στόχος μας είναι να είμαστε στο ρυθμό και, αν είναι δυνατόν, να έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα - αυτό θα ήταν ωραίο.

Όπως ανέφερε και ο Κάλε, η θέση στο δρόμο θα είναι σημαντική, οπότε ελπίζω να έχουμε καλές συνθήκες, ίσες συνθήκες, αυτό θα ήταν πιο διασκεδαστικό".


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα