Λάτβαλα: «Ο φετινός τίτλος στο WRC θα κριθεί… στο νήμα»

Ο επικεφαλής της ομάδας της Toyota, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, τόνισε ότι ο αγώνας για τον τίτλο στο φετινό WRC θα μπορούσε να είναι ο πιο αμφίρροπος εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Ο πρώην αστέρας του WRC, ένας από τους αναγνωρισμένους στατιστικολόγους και ιστορικούς του service park, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα αναμένει ότι η εξαιρετική μάχη στην κορυφή του πίνακα θα συνεχιστεί καθ' όλη την διάρκεια της φετινής σεζόν.

Τέσσερις γύροι και οι πέντε πρώτοι οδηγοί του πρωταθλήματος χωρίζονται από μόλις 11 βαθμούς, με τους Έλφιν Έβανς και Σεμπαστιάν Οζιέ να ισοβαθμούν στην κορυφή.

«Έκανα τα μαθηματικά», δήλωσε ο Λάτβαλα , «πίσω στο 2001, ήταν κοντά με πέντε οδηγούς να τερματίζουν στο πρωτάθλημα μέσα σε οκτώ βαθμούς - έτσι περισσότερα από 20 χρόνια [από τότε που συνέβη αυτό την τελευταία φορά].

Νομίζω ότι όλα θα είναι πιο κοντά από ό,τι πέρυσι. Πέρυσι, ήμασταν δυνατοί με ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο και από νωρίς ο Κάλε [Ροβανπέρα] έκανε μια εκπληκτική επίδοση και ξέφυγε.

Προς το τέλος της περασμένης σεζόν, βλέπαμε τον ανταγωνισμό να πλησιάζει και φέτος ο αγωνιστικός χώρος είναι πραγματικά πολύ στενός. Ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός. Το κλειδί τώρα είναι να είμαστε όσο πιο συνεπείς μπορούμε - αυτός είναι ο τρόπος για να κερδίζεις αγώνες».

Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπερνς είχε βγει νικητής σε μια συναρπαστική τετραπλή μάχη το 2001 στον τελευταίο γύρο, επικρατώντας των Κόλιν ΜακΡέι, Τόμι Μάκινεν και Κάρλος Σάινθ.

«Θα είναι πολύ κοντά φέτος», δήλωσε ο Λάτβαλα, «όπως ήταν και πριν από 20 χρόνια. Θα έχει ενδιαφέρον».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα