Βγαίνει από τις σκιές το νέο VW Golf

Το πρώτο επίσημο πλάνο μόλις δημοσιεύτηκε, μέσα από ένα video-απολογισμό όλης της χρονιάς για τη γερμανική εταιρία.

Η VW ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του νέου Golf, το οποίο επί της ουσίας θα είναι ένα εκτεταμένο φρεσκάρισμα του υπάρχοντος MK8. Το πρώτο επίσημο πλάνο μόλις δημοσιεύτηκε, μέσα από ένα video-απολογισμό όλης της χρονιάς για τη γερμανική εταιρία.

Ο CEO Thomas Schäfer έριξε μια ματιά στα πεπραγμένα της εταιρίας του για το 2023, που περιλάμβαναν την παρουσίαση των νέων Tiguan και Passat, την ανανέωση του ID.3, αλλά και το λανσάρισμα του ID.7. Στο τέλος του video έρχεται η αποκάλυψη, όταν ο Schäfer ανανεώνει το ραντεβού της VW μαζί μας για το 2024. Εκεί εμφανίζεται το εμπρός μέρος του ανανεωμένου Golf, όπου παρατηρούμε αφενός το φωτιζόμενο σήμα και αφετέρου τα νέα LED ημέρας στους προβολείς, σε μια προσαρμογή της «φωτεινής» υπογραφής στα πρότυπα του ID.7.

Ανάλογες διαφοροποιήσεις, σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό, περιμένουμε και στην καμπίνα των επιβατών. Βάσει ID.7, αλλά και πρωτοτύπων δοκιμών του φρεσκαρισμένου Golf, η κορυφή του ταμπλό θα καταλαμβάνεται από τη μεγαλύτερη οθόνη αφής των 15 ιντσών, που έκανε πρεμιέρα στο ηλεκτρικό σεντάν. Εργονομικές αλλαγές θα έχουμε και στο τιμόνι, όπου οι επικρίσεις για τα δύσχρηστα πλήκτρα αφής έπιασαν τόπο και πλέον θα συναντάμε κανονικά κουμπιά. Κάποιες νέες επενδύσεις επίσης είναι στο μενού, όπως και τα καινούργια χρώματα σε αυτές. Ως επί το πλείστο όμως, η προσοχή σχεδιαστών και τεχνικών επικεντρώνεται σε οθόνη-τιμόνι.

H λογική επιτάσσει καθαρότερα μοτέρ ελέω Euro 7, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε διακυμάνσεις στη γκάμα κυρίως των ντίζελ. Το Golf MK8.5 είναι σχεδόν έτοιμο, οπότε το ντεμπούτο του δεν θα αργήσει μέσα στο 2024.

Πηγή:autogreeknews.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα