WRC: Ο Νεβίλ έχει τα μάτια του στον ουρανό ενόψει του Ράλλυ Σουηδίας

Ο Τιερί Νεβίλ, πρωτοπόρος του WRC, θα παρακολουθεί όσο λίγοι την πρόγνωση του καιρού για την βόρεια Σουηδία.

Μετά την συγκλονιστική νίκη του στον πρώτο γύρο του Ράλλυ Μόντε Κάρλο τον περασμένο μήνα, ο Τιερί Νεβίλ θα τρέξει πρώτος στον αγώνα στους χιονισμένους δρόμους γύρω από το Umeå στο Ράλλυ Σουηδίας την επόμενη εβδομάδα.

Ο Βέλγος θα ελπίζει ότι αυτές οι διαδρομές δεν θα είναι πολύ γεμάτες χιόνι. Το βαρύ χιόνι που θα πέσει την επόμενη εβδομάδα ή μεταξύ της αναγνωριστικής και του ίδιου του ράλι θα έθετε σε κίνδυνο τη θέση του πρώτου στο δρόμο - αναγκάζοντάς τον να λειτουργήσει ως εκχιονιστικό μηχάνημα, καθαρίζοντας τις διαδρομές και βελτιώνοντας την πρόσφυση για όσους ακολουθούν.

«Πρέπει να δούμε πώς θα είναι οι συνθήκες όταν φτάσουμε εκεί», δήλωσε. «Αν η επιφάνεια είναι πραγματικά παγωμένη και σκληρή, τότε ο δρόμος μπορεί να είναι καλός για εμάς - αλλά αν υπάρχει πολύ χιόνι στο δρόμο και οι συνθήκες είναι δύσκολες, τότε μπορεί να παλέψουμε για τις θέσεις πιο κάτω, ίσως για την πέμπτη ή την έκτη θέση.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η πρόσφυση είναι καλή. Αν είναι, τότε νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε για τη νίκη».

Ο σουηδικός αγώνας θα είναι η πρώτη φετινή εμφάνιση του παγκόσμιου πρωταθλητή Κάλε Ροβανπέρα στο φετινό WRC, αφού ο οδηγός του Toyota GR Yaris Rally1 έχασε την πρεμιέρα της σεζόν στις γαλλικές Άλπεις.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα