WRC: Τέλος στην αναμονή για τον Λάπι, νικητής στο Ράλλυ Σουηδίας

Ο Εσαπέκα Λάπι είναι και πάλι νικητής στο WRC, χάρη σε μια ελεγχόμενη, αλλά εξαιρετική επίδειξη ταχύτητας στην οδήγηση σε πάγο και χιόνι με το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid στο Ράλλυ Σουηδίας.

Η νίκη του Εσαπέκα Λάπι στο Ράλλυ Σουηδίας, μαζί με τον συνοδηγό και συνάδελφό του Φινλανδό Γιάνε Φερμ, ήρθε έξι χρόνια, έξι μήνες και 19 ημέρες μετά την πρώτη του νίκη στο WRC στο Ράλλυ Φινλανδίας το 2017.

Ο 33χρονος καταρρίπτει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των νικών στο WRC, το οποίο ήταν πέντε χρόνια και 359 ημέρες και κατείχαν από κοινού οι Σεϊκάρ Μέτα και Ζαν-Λουκ Τεριέ.

Ο Λάπι είναι ο πέμπτος οδηγός με κινητήρα Hyundai που κερδίζει έναν γύρο του WRC, ένα αποτέλεσμα που δίνει στον κατασκευαστή τον 29ο θρίαμβό του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε μια διοργάνωση όπου η Toyota και η M-Sport Ford τερμάτισαν επίσης στο βάθρο.

«Νιώθω πολύ καλά», δήλωσε ο Λάπι. «Κυνηγούσα αυτή τη δεύτερη νίκη για αρκετό καιρό. Θα ήθελα να πω ένα εκατομμύριο πράγματα, αλλά πιθανότατα θα ξεχάσω πολλά από αυτά. Αλλά πολλές ευχαριστίες στον Σιρίλ [Αμπιτεμπούλ, πρόεδρο της Hyundai Motorsport και επικεφαλής της ομάδας], με κράτησε στην ομάδα μετά από ένα πολύ κακό δεύτερο εξάμηνο πέρυσι. Είναι αρκετά μεγάλη η αντίθεση από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα. Οπότε ευχαριστώ την ομάδα. Και την οικογένειά μου επίσης».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ κατευθύνεται στην Αφρική για το Safari Rally Kenya, τον τρίτο γύρο της σεζόν, από τις 27 έως τις 31 Μαρτίου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα