WRC: Τι μπορούμε να περιμένουμε από το Ράλι των Κανάριων Νήσων

Αν αναζητάτε γρήγορη άσφαλτο, υπέροχη ηλιοφάνεια και μια εκπληκτική θέα στο νησί, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Καλώς ήρθατε στο WRC, στην Γκραν Κανάρια.

Η επιστροφή της Ισπανίας στο WRC επιβεβαιώθηκε την Δευτέρα και μεταφέρει την σειρά σε έναν ακόμη νέο και συναρπαστικό τόπο.

Νέο; Όχι τόσο πολύ. Σίγουρα όχι αν, όπως εμείς, είστε φανατικός οπαδός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, όπου το Ράλι Κανάριων Νήσων αποτελεί βασικό σταθμό από το 2016. Και, ας μην ξεχνάμε, το ράλι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο πανέμορφο ισπανικό νησί από το 1977.

Η ίδια η Ισπανία είναι μέρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος από το 1991, όταν εισήχθη για πρώτη φορά μια διοργάνωση στην Καταλονία, εν μέρει για να αντικατοπτρίσει το γεγονός ότι η χώρα είχε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Κάρλος Σάινθ, αλλά επίσης, επειδή το άθλημα είχε πάντα τεράστιο κοινό σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Και είτε βρισκόμαστε σε νησί -ή σε νησιά, όπως θα είναι το 2026- είτε στην ηπειρωτική ακτή, δεν έχει σημασία. Η θερμή υποδοχή, η ατμόσφαιρα, το πάθος και η συγκίνηση θα είναι ακριβώς τα ίδια. Έχουν περάσει μόνο δύο χρόνια από την τελευταία φορά που το WRC βρέθηκε στην Ισπανία, αλλά σίγουρα μας έχει λείψει η γεύση και ο πυρετός της χώρας της Ιβηρικής.

Το Λας Πάλμας και η Γκραν Κανάρια θα είναι φανταστικοί οικοδεσπότες του χρόνου, αλλά σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προοπτικές είναι η ευκαιρία για κάποιο... island hopping του WRC γύρω από τα άλλα Κανάρια Νησιά για να γιορτάσουμε την 50ή διοργάνωση του ράλι το 2026.

Υπάρχουν πολλά που περιμένουν το WRC, πολλά για να κρατήσουν το ενδιαφέρον των πληρωμάτων με μερικά από τα ταχύτερα και πιο τεχνικά ως στάδια. Ετοιμαστείτε για το 2025, θα είναι ένα καλό έτος.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα