Οι τιμές του νέου Ford Explorer στην Ελλάδα

Το ολοκαίνουργιο Ford Explorer κυκλοφορεί πλέον και στην ελληνική αγορά. 

Το ολοκαίνουργιο Ford Explorer είναι ένα κομψό μείγμα στιβαρών ικανοτήτων με εξελιγμένη υβριδική αποδοτικότητα. Ένα υβριδικό σύστημα Plug-in ακριβείας, με έναν βενζινοκινητήρα V6 EcoBoost 3 λίτρων, το οποίο σας βοηθά να κατακτήσετε τον κόσμο πιο αποτελεσματικά από ποτέ.

Ενώ ένα προηγμένο αυτόματο 10-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με περιστροφικό διακόπτη αλλαγής ταχυτήτων εξασφαλίζει ότι έχετε πάντα τη σωστή ταχύτητα, τη σωστή στιγμή. Αυτό είναι ένα SUV σχεδιασμένο ειδικά για να προσφέρει μια εντυπωσιακή δυναμική οδήγηση, εξαιρετικό και ασυναγώνιστο έλεγχο του δρόμου.

Η προηγμένη τεχνολογία Plug-in Hybrid (PHEV) του Ford Explorer συνδυάζει έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία με τον εντυπωσιακό τούρμπο βενζινοκινητήρα EcoBoost 3 λίτρων. Αυτός αποδίδει μια συνδυασμένη υβριδική ισχύ 450 PS, σε συνδυασμό με εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 71 γρ./χλμ.

Η επιλογή τεσσάρων λειτουργιών ηλεκτρικού οχήματος (EV) σημαίνει ότι, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα λειτουργήσετε με ισχύ από τον ηλεκτρικό κινητήρα, τον βενζινοκινητήρα, μέσω συνδυασμού και των δύο ή να χρησιμοποιήσετε τον κινητήρα για να επαναφορτίσετε την μπαταρία. Έτσι, μπορείτε να κάνετε κάθε ταξίδι εύκολο σε οποιοδήποτε έδαφος, διατηρώντας ταυτόχρονα την οδήγησή σας στην πόλη καθαρή, ήσυχη και εκλεπτυσμένη.

Πλήρως φορτισμένο, το Ford Explorer μπορεί να διανύσει απόσταση έως και 42 χλμ. αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι οι διαδρομές σας σε καταστήματα, στο σχολείο, στο γήπεδο γκολφ ή οποιαδήποτε άλλη σύντομη διαδρομή, μπορούν να πραγματοποιηθούν με μηδενικές εκπομπές. Για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης έναν συνδυασμό πέδησης με ανάκτηση ενέργειας και ισχύος που αντλείται από τον κινητήρα EcoBoost για να επεκτείνει την ισχύ της μπαταρίας ενώ οδηγείτε.

Το ηλεκτρικό SUV της Ford έχει μήκος 4.568 mm, πλάτος 1.871 mm (χωρίς τους καθρέφτες), ύψος 1.639 mm και μεταξόνιο 2.767 mm. Μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες και προσφέρει πορτμπαγκάζ 536 L, τα οποία αυξάνονται στα 1.417 L με κατεβασμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων και φορτωμένο μέχρι την οροφή.

Οι πισωκίνητες εκδόσεις του διαθέτουν μπαταρία αξιοποιήσιμης ενεργειακής χωρητικότητας 77 kWh και συνδυάζονται με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 286 PS και 545 Nm. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 6,4 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 km/h.

Από την άλλη πλευρά, οι τετρακίνητες εκδόσεις έχουν μπαταρία ωφέλιμης ενεργειακής χωρητικότητας 79 kWh και αποδίδουν 340 PS και 545 Nm. Για τα 0-100 km/h απαιτούνται 5,3 sec ενώ η τελική ταχύτητα είναι 180 km/h.

Αναλυτικά οι τιμές ανά έκδοση:

Explorer Style RWD 77 kWh 286 PS (48.700 ευρώ)

Explorer Premium RWD 77 kWh 286 PS (51.400 ευρώ)

Explorer Style AWD 79 kWh 340 PS (57.199 ευρώ)

Explorer Premium AWD 79 kWh 340 PS (59.899 ευρώ)


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα