Grand Prix Ισπανίας: Ακόμα μία νίκη για τον Χάμιλτον και τη Mercedes

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Λιούις Χάμιλτον στέφθηκε νικητής και στο Grand Prix της Ισπανίας φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος 

Νέα νίκη πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στη φετινή Formula 1 καθώς πήρε με συνοπτικές διαδικασίες την πρώτη θέση στην Ισπανία.

Από την αρχή έως το τέλος του αγώνα ο Βρετανός πρωταθλητής είχε το απόλυτο έλεγχο και χάρισε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στη Mercedes. Παράλληλα ξεπέρασε τον Μίκαελ Σουμάχερ στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες παρουσίες στο podium μιας και έφτασε τις 156.

Από την πλευρά του ο Μαξ Φερστάπεν χάλασε το 1-2 των πρωταθλητών μιας και τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον τρίτο Βάλτερι Μπότας.

Ο Ολλανδός πιλότος εκμεταλλεύτηκε τη νωθρή εκκίνηση του Φινλανδού και τον προσπέρασε με το καλημέρα. Στην τέταρτη θέση ακολούθησε ο Λανς Στρολ.

Πέμπτος ήρθε ο έτερος πιλότος της Racing Point, Σέρχιο Πέρεθ στον πρώτο του αγώνα μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό, με τους Κάρλος Σάινθ, Σεμπάστιαν Φέτελ, Αλεξάντερ Άλμπον, Πιέρ Γκασλί και Λάντο Νόρις να κλείνουν τη δεκάδα.

Με την έβδομη θέση που κατέκτησε, ο Φέτελ έγινε ο δεύτερος οδηγός (μετά τον Χάμιλτον) στην ιστορία της Formula 1 που ξεπερνά τους 3.000 βαθμούς στην καριέρα του. Όσον αφορά τον Σαρλ Λεκλέρκ ο Μονεγάσκος έμεινε εκτός συνέχειας λόγω βλάβης στα ηλεκτρικά του μονοθεσίου του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα