Formula 1: «Τσάρος» στα δοκιμαστικά του ρωσικού Grand Prix ο Χάμιλτον, πήρε την pole position!

Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει και Grand Prix της Formula 1 στη Ρωσία ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, παίρνοντας την pole position στα Σαββατιάτικα δοκιμαστικά.

Aπό την, συνήθη, πρώτη θέση θα εκκινήσει και στο Ρώσικο Grand Prix, της Κυριακής, o Λιούις Χάμιλτον, αφού ήταν ο ταχύτερος στην πίστα του Σότσι.

Ο Άγγλος πιλότος, της Mercedes, για πέμπτο διαδοχικό αγώνα δεν θα έχει κανέναν μπροστά του και με ρεκόρ γύρου πήρε την 96η pole position της καριέρας του (91 είχε ο δεύτερος, διαχρονικά, Μίκαελ Σουμάχερ).

Από εκεί θα ξεκινήσει με στόχο την 91η νίκη της καριέρας του, που, αν επιτευχθεί, θ' αποτελεί ισοφάριση της επίδοσης του Μίκαελ Σουμάχερ.

Στη δεύτερη θέση θα είναι ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός της Red Bull (πάνω από μισό δεύτερο πιο αργός του Βρετανού...) κάνει ό,τι μπορεί απέναντι στην Mercedes, χαλώντας για πρώτη φορά την φετινή σεζόν το «1-2» της στην εκκίνηση κι αφήνοντας τον Βάλερι Μπότας τρίτο.

Ο Σέρχιο Πέρεζ (Racing Point) ήταν τέταρτος με διαφορά ενός δευτερολέπτου από την κορυφή, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο (Renault) συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είχε ατύχημα στο Q2, στέλνοντας το μονοθέσιό του στον τοίχο, την ώρα που ο Σαρλ Λεκλέρκ, με την άλλη Ferrari, θα ξεκινήσει 11ος.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα