Formula1: Πήρε την pole position ο Φερστάπεν (vid)

Απίθανος ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, πήρε την pole position στο Άμπου Ντάμπι αφήνοντας πίσω του τις Mercedes των Μπότας και Χάμιλτον.

Εξαιρετικός στις κατατακτήριες δοκιμές στη Formula 1 ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull πήρε την pole position στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Ο Ολλανδός τα κατάφερε αφήνοντας πίσω τους τις δύο Mercedes, δηλαδή τον Μπότας στη 2η θέση και τον Χάμιλτον στην τρίτη.

Ο Φερστάπεν πέτυχε την έκπληξη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2020 για την Formula 1 και πανηγύρισε την pole position για το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι. Ήταν ο πιο γρήγορος από όλους με 1:35.246. Ο οδηγός της Red Bull άφησε τις δύο Mercedes.

Από τη 2η θέση θα ξεκινήσει την Κυριακή ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος έκανε 1:35.271, ενώ από την 3η ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος είχε χρόνο 1:35.332.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα στην πίστα «Yas Marina» του Άμπου Ντάμπι το γεγονός ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τα χρώματα της Ferrari. Ο Γερμανός πιλότος θα εκκινήσει από την 13η θέση. Ραϊκόνεν, Μάγκνουσεν, Ράσελ, Φιτιπάλντι και Λατίφι, θα βρίσκονται στις πέντε τελευταίες θέσεις καθώς δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q2.

Η δεύτερη περίοδος ήταν η τελευταία του Σέρχιο Πέρεζ στην Formula 1. Kαμία ομάδα δεν του έχει προσφέρει συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν. O Μεξικανός τερμάτισε 15ος και μαζί με τους Οκόν, Ρικιάρντο, Φέτελ και Τζοβινάτσι βρέθηκαν εκτός της τελικής μάχης για την pole position.

Δείτε τον τερματισμό του Φερστάπεν


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα