Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ξανά η pole position στον Λεκλέρκ

Ο Σαρλ Λεκλέρκ στάθηκε τυχερός στο Αζερμπαϊτζάν και κατέκτησε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές. 

Όπως στο Μονακό έτσι και στο Αζερμπαϊτζάν ο Σαρλ Λεκλέρκ κατέκτησε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές και την Κυριακή (6/6, 15:00) θα εκκινήσει από την πρώτη θέση.

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Πρωταγωνίστησε στα ελεύθερα δοκιμαστικά η Red Bull

Τα δοκιμαστικά ήταν εξαρχής δύσκολα για τους οδηγούς λόγω των συγκρούσεων που υπήρχαν στην πίστα. Πριν το Q3 ο Ντάνιελ Ρικιάρντο προσέκρουσε σε τοίχο μένοντας έτσι εκτός διαδικασίας. Στο τελευταίο μέρος των δοκιμών και ενώ έμενε λιγότερο από ένα λεπτό οι οδηγοί ξεκινούσαν την τελευταία τους προσπάθεια.

Ο Γιούκι Τσουνόντα όμως έπεσε και εκείνος σε τοίχο με αποτέλεσμα ο Κάρλος Σάινθ, που ερχόταν από πίσω του, να «βουτήξει» στα φρένα και να διαλυθεί το μπροστινό μέρος της Ferrari.

Aμέσως η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνιση της με αποτέλεσμα η διαδικασία να ολοκληρωθεί απρόσμενα. Έτσι ο χρόνος του Λεκλέρκ ήταν αρκετός για να του δώσει την πρώτη θέση, ενώ ευνοημένη βγήκε και η Μercedes καθώς ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει δεύτερος μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός πιλότος δεν μπόρεσε να σημειώσει ταχύτερο γύρο λόγω της κόκκινης σημαίας και έτσι θα κληθεί να ξεκινήσει πίσω από τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Τέταρτος ακολούθησε ο Πιερ Γκασλί και πέμπτος ο Κάρλος Σάινθ, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Λάντο Νόρις, Σέρχιο Πέρεθ, Γιούκι Τσουνόντα, Φερνάντο Αλόνσο και Βάλτερι Μπότας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα