Grand Prix Βραζιλίας: Τελευταίος ο Χάμιλτον - Πρόστιμο στον Φερστάπεν, που αγκαλιάζει τον τίτλο!

Οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν την τιμωρία που επέβαλαν στον Λιούις Χάμιλτον και στον Μαξ Φερστάπεν πριν τον αγώνα της Βραζιλίας

Ντόμινο εξελίξεων είχαμε λίγο πριν την έναρξη του Sprint στην πίστα της Βραζιλίας καθώς οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν τις ποινές των Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

Formula 1: Mercedes και Χάμιλτον αντιμέτωποι με ιστορικό και καταδικαστικό κάζο

Ο Βρετανός τιμωρήθηκε για την παράνομη αλλαγή της ομάδας του στην πτέρυγα του DRS και έτσι θα εκκινήσει από το pit lane τη διαδικασία του Sprint. Όσον αφορά τον Ολλανδό, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ, επειδή ακούμπησε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές την πίσω αεροτομή της Mercedes W12 του Λιούις Χάμιλτον.

Οι αγωνοδίκες μετά την εξέταση των επίμαχων βίντεο αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν τον πιλότο της Red Bull με ποινή θεωρώντας πως η κίνησή του δεν ήταν κακόβουλη.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Φερστάπεν αγκαλιάζει για τα καλά τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο αφού θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει και άλλο τη διαφορά των 19 πόντων από τον Χάμιλτον.

Απομένουν τέσσερα Grand Prix και πλέον ο Χάμιλτον πρέπει να κάνει ένα «θαύμα» προκειμένου να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Θυμίζουμε πως κάθε νίκη χαρίζει 25 βαθμούς στον οδηγό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα