Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Σβηστή νίκη για Φερστάπεν, φιάσκο για τη Ferrari!

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την πρώτη θέση στο GP του Αζερμπαϊτζάν, με την Red Bull να κάνει το 1-2. Απόλυτη καταστροφή για Ferrari με τους Λεκλέρ και Σάινθ να εγκαταλείπουν τον αγώνα.

Σε θριαμβευτική κούρσα του Μαξ Φερστάπεν εξελίχθηκε το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, στον 8ο αγώνα του πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Ολλανδός οδηγός κατέκτησε την πρώτη θέση με 1:47.774.

Μάλιστα, ο αγώνα στο Μπακού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχή για την Red Bull, η οποία έκανε το 1-2, με τον Σέρχιο Πέρες να ακολουθεί με 1:47.806. Στην τρίτη θέση ο Ράσελ, ενώ την πρώτη τετράδα έκλεισε ο Χάμιλτον. Ακολούθησαν οι Γκασλί, Φέτελ, Αλόνσο, Ρικάρντο, Νόρις και Οκόν.

Αντιθέτως, το GP του Αζερμπαϊτζάν αποδείχθηκε καταστροφικό για τη Ferrari. Τόσο ο Σαρλ Λεκλέρ, όσο και ο Κάρλος Σάινθ εγκατέλειψαν τον αγώνα. Ο Μονεγάσκος «πιλότος» εκκίνησε από την pole position που εξασφάλισε το Σάββατο (11/6), αλλά αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει στον 20ο από τους 51 γύρους του αγώνα. Ο έτερος οδηγός εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στα φρένα κατά την διάρκεια του 9ου γύρου.

Επόμενος αγώνας στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το Gran Prix Καναδά, που θα διεξαχθεί το προσεχές 3ήμερο 17-19 Ιουνίου.

Τα τελικά αποτελέσματα στο Μπακού:


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα