Formula 1: Pole position για Κάρλος Σάινθ και Φεράρι στην Μόντσα

Ο Κάρλος Σάινθ πήρε την «πόουλ ποζίσιον» στο γκραν πρι της Formula 1 στην Μόντσα μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς της Φεράρι. Τρομερή μάχη αναμένεται στον αγώνα της Κυριακής με τον κυρίαρχο της φετινής σεζόν, Μαξ Φερστάπεν της Ρεντ Μπουλ, που θα βρίσκεται στην δεύτερη θέση της εκκίνησης

Σε συνθήκες… ποδοσφαιρικού αγώνα, με τους φαν της Φεράρι να πανηγυρίζουν έξαλλα στο φινάλε των δοκιμαστικών στην Μόντσα, ο Κάρλος Σάινθ οδήγησε το κόκκινο μονοθέσιο στην πρώτη θέση της γραμμής εκκίνησης για τον σπουδαίο αγώνα της Κυριακής (3/9). Σπουδαία από πλευράς γοήτρου και σε ό, τι έχει να κάνει με τον στόχο να πάρει γη Σκουντερία μία νίκη εντός συνόρων κόντρα στον απόλυτο κυρίαρχο και βέβαιο πρωταθλητή και φέτος, Μαξ Φερστάπεν, της Ρεντ Μπουλ.

Ο Ολλανδός έμεινε το Σάββατο (2/9) στην δεύτερη θέση των δοκιμαστικών, μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Ισπανό, ενώ στην τρίτη θέση «στρογγυλοκάθισε» η έτερη Φεράρι, με τον Σαρλ Λεκλέρκ, στα 67 μόλις χιλιοστά από τον Σάινθ. Είναι προφανές πως η Φεράρι έχει προετοιμαστεί σαν να πρόκειται για… τελικό γι’ αυτόν τον αγώνα και με σκοπό έστω για ένα γκραν πρι να εκθρονίσουν από την πρώτη θέση του πόντιουμ τον Φερστάπεν.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Ράσελ της Μερσέντες, πέμπτος ήταν ο Πέρεθ της Ρεντ Μπουλ και στην έκτη θέση κατετάγη ο Αλμπόν με Γουίλιαμς. Στα αξιοσημείωτα και η όγδοη θέση του Χάμιλτον με την έτερη Μερσέντες, ο οποίος για 300η φορά στην καριέρα του πλασρίστηκε στην πρώτη δεκάδα δοκιμαστικών.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα