Formula 1: Nικητής και στο Όστιν ο Φερστάπεν!

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, πήρε έναν ακόμη αγώνα της σεζόν, κερδίζοντας το grand prix του Όστιν, στο Τέξας των Η.Π.Α. με τον Χάμιλτον να τερματίζει δεύτερος.

Δεν πα να πήρε και μαθητικά το τρίτο διαδοχικό παγκόσμιο τίτλο;

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής και στο Grand Prix του Όστιν στο Τέξας ΗΠΑ παρά το πρόβλημα που είχε με το μονοθέσιο του.

Ο αγώνας: Στην πρώτη στροφή του αγώνα ο Λάντο Νόρις εκμεταλλευόμενος την καλύτερη εκκίνηση που έκανε κατάφερε να αφήσει πίσω του δύο Ferrari και να πάρει την πρωτοπορία στον αγώνα.

Στη συνέχεια τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Φερστάπεν κατάφεραν να περάσουν τον Σάινθ. Ο Βρετανός πέρασε εύκολα και τον Λεκλέρ στον πέμπτο γύρο, ενώ επτά γύρους αργότερα το ίδιο έπραξε και ο Ολλανδός.

Λίγο αργότερα άρχισε και ο χορός των πιτ στοπ με τον Φερστάπεν να μπαίνει πρώτος.

Μετά τα πιτ στοπ ο Λεκλέρ βρέθηκε στην πρώτη θέση, με τον Φερστάπεν να τον προσπερνά στον 39ο γύρο, ενώ ο Μονεγάσκος έχασε και τη 2η θέση από τον Νόρις. Ο Χαμιλτον είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με τη μέση γόμα και ανέβηκε 3ος, αφήνοντας πίσω του τον Λεκλέρ στον 43ο γύρο, ενώ παράλληλα ο Φερστάπεν αύξανε τη διαφορά του από τον 2ο Νόρις. Μάλιστα, ο Βρετανός της Mercedes κατάφερε να περάσει και 2ος στον 49ο γύρο, μετά από μεγάλη μάχη με τον Νόρις, ενώ ο Αλόνσο εγκατέλειψε στον στον 50ό, με πρόβλημα σε πίσω ανάρτηση της Aston Martin του.

Η καρό σημαία έκανε την εμφάνισή της με τον Φερστάπεν να τερματίζει πρώτος, πανηγυρίζοντας τη 15η φετινή του νίκη, ενώ ο Χάμιλτον ολοκλήρωσε τον αγώνα δεύτερος και ο Νόρις τρίτος. Σάινθ, Πέρεζ, Λεκλέρ, Ράσελ, Γκασλί, Στρολ και Τσουνόντα συμπλήρωσαν τη δεκάδα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα