Formula 1: Πρωτιά Φερστάπεν και στο πρώτο grand prix του 2024 στο Mπαχρέιν!

Ο περσινός (και τρία χρόνια σερί) παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής του πρώτου grand prix της χρονιάς στο Μπαχρέιν

Εκεί απ' όπου σταμάτησε την περσινή χρονιά έπιασε το «νήμα» ο Μαξ Φερστάπεν.

Πoυ, μετά τις πρώτες κατατακτήριες του 2024 ήταν «ιπτάμενος» και στο παρθενικό grand prix της χρονιάς βλέποντας πριν απ' όλους την καρώ σημαία του τερματισμού στο Μπαχρέιν!

Το ίδιο ασυναγώνιστη με τον Ολλανδό (55 νίκες καριέρας) κι η ομάδα του, η Red Bull ξεκίνησε τη νέα σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας το 1-2 με τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari στον πρώτο αγώνα αφότου έγινε γνωστό ότι του χρόνου δεν θα βρίσκεται στην ομάδα.

Μεγάλος χαμένος ο Λεκλέρ που στην εκκίνηση έφτασε δίπλα στον Φερστάπεν στην πρώτη στροφή αλλά δεν τόλμησε το προσπέρασμα υπό το φόβο σύγκρουσης.

Έτσι στον 3ο γύρο βρέθηκε 3ος πίσω από τον Ράσελ και παρότι τον πέρασε ξανά (λόγω μηχανικού προβλήματος του Βρετανού) ως το φινάλε η 4η θέση δεν ικανοποιεί, αφού ήρθε μετά από οδηγικό λάθος που έφερε τον Πέρες μπροστά του.

Ούτε η 7η του Χάμιλτον (από 9ος στην εκκίνηση) που θα είναι ομόσταυλος του από του χρόνου, που πέρασε τον Πιάστρι στα πιτ στοπ.

Επόμενος αγώνας είναι το GP Σαουδικής Αραβίας σε μία εβδομάδα, το 3ήμερο 7-9 Μαρτίου. Και πάλι ο αγώνας θα διεξαχθεί Σάββατο.

H KATATAΞΗ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα