Μια από τα ...ίδια (Φερστάπεν) και στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στην Σ. Αραβία

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύχτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο grand prix της Τζέντα

Μετά την κυριαρχία του στις κατακτήριες και το πρώτο grand prix της σεζόν στο Μπαχρέιν, το περασμένο Σάββατο ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ταχύτερος στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στο σιρκουί πόλης υψηλών ταχυτήτων της Τζέντα.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing στο δεύτερο γρήγορο γύρο του με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε χρόνο 1:29,659.

Πίσω του ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, που απέτρεψε νέο «1-2» της Red Bull, καθώς άφησε στην 3η θέση τον Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος ήταν σε όλο το FP1 ο ταχύτερος οδηγός στον τελευταίο χρονομετρημένο τομέα της πίστας.

Ακολούθησε ο Τζορτζ Ράσελ με την πρώτη Mercedes W15. Ο Βρετανός ήταν 0,280 δευτερόλεπτα μακριά από τον χρόνο του Φερστάπεν και μπροστά από τους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ταχύτερος του Κάρλος Σάινθ, με τον Λάντο Νόρις της McLaren να βρίσκεται λίγο πίσω τους. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν μόλις 8ος, μπροστά από τους Λανς Στρολ με τη δεύτερη AMR24 και Άλεξ Άλμπον με Williams.

Από τις κορυφαίες πέντε ομάδες, μόνο ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren έμεινε εκτός 10άδας, με τον Αυστραλό να είναι μόλις 13ος. Όπως σε κάθε FP1 έτσι και στη Σαουδική Αραβία οι ομάδες έκαναν αξιολόγηση των μονοθεσίων τους και έκαναν πειραματισμούς με το στήσιμό τους για το υπόλοιπο τριήμερο.

Η δράση συνεχίζεται στο στην Τζεντα με το FP2 να είναι προγραμματισμένο για τις 19:00 ώρα Ελλάδος.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα