Σκέψεις της Mercedes για Μαξ Φερστάπεν

Η Mercedes εξετάζει έντονα την απόκτηση του Μαξ Φερστάπεν από την επόμενη αγωνιστική χρονιά. 

Σύμφωνα με το Auto Bild Motorsport η Mercedes θέλει να πάρει τον Μαξ Φερστάπεν στην θέση του Βαλντέρι Μπότας του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2019.

Την είδηση επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο που δήλωσε: «Ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ, τηλεφωνεί συνεχώς στον Μαξ και στον πατέρα του Γιος. Εδώ και μήνες. Όμως εγώ είμαι χαλαρός, καθώς λογικά θα πρέπει να μας καλύψει η ρήτρα επιδόσεων στο συμβόλαιο του Μαξ. Επίσης, ο ίδιος νιώθει όμορφα σε εμάς και αν θέσουμε στη διάθεσή του υλικό αντάξιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος, δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι θα μείνει».

Η απόκτηση του νεαρού Ολλανδού όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς το συμβόλαιο του με τους «Ταύρους» διαρκεί μέχρι το 2021. Σε περίπτωση όμως που ο Mad Max δεν ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του και πιο συγκεκριμένα δεν κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας τότε μπορεί να σπάσει η ρήτρα που ισχύει στο συμβόλαιο του.

Το ενδεχόμενο της μετακίνησης του Φερστάπεν στους πρωταθλητές φαντάζει δύσκολο μιας και η Red Bull «ποντάρει» πολλά στον νεαρό πιλότο κάτι που το απέδειξε και με την αντιμετώπιση της απέναντι στον Ντάνιελ Ρικιάρντο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα