Grand Prix Γερμανίας: Νικητής o Φερστάπεν σε έναν αγώνα θρίλερ

Μετά από έναν ανατρεπτικό αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του μέσα στη σεζόν.

Στον καλύτερο μέχρι στιγμής αγώνα της σεζόν ο Μαξ Φερστάπεν στέφθηκε νικητής στο Γκραν Πρι της Γερμανίας και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του μέσα στη σεζόν.

Από την αρχή του αγώνα η βροχή άλλαξε τα πλάνα των ομάδων δυσκολεύοντας αρκετά τις προσπάθειες των οδηγών που έχασαν αρκετές φορές τον έλεγχο των μονοθεσίων τους.

Grand Prix Γερμανίας: Με επετειακή εμφάνιση η Mercedes (pic)

Ο Λιούις Χάμιλτον φαινόταν έτοιμος να κατακτήσει άλλη μία νίκη ωστόσο ένα λάθος του κόστισε την πρώτη θέση καθώς στην προσπάθεια του να κρατήσει το μονοθέσιο του εντός πίστας διέλυσε το μπροστινό μέρος του και στη συνέχεια μπήκε αντικανονικά στη ζώνη των πιτ με αποτέλεσμα να δεχτεί ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Πριν το λάθος του Βρετανού είχαν ήδη εγκαταλείψει ο Σέρχιο Πέρεθ, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο Λάντο Νόρις και ο Σαρλ Λεκλέρκ με τον Μονεγάσκο να πέφτει πάνω στις προστατευτικές πινακίδες.

Grand Prix Γερμανίας: Πρώτος ο Φέτελ στο 1-2 της Ferrari

Οι εγκαταλείψεις των παραπάνω έδωσαν την ευκαιρία στις δύο Toro Rosso, στη Force India του Λανς Στρολ και στη Renault του Νίκο Χούλγκενμπεργκ να διεκδικήσουν μία θέση στο πόντιουμ.

Ο Γερμανός που έχει γευτεί μόνο τη χαρά της τέταρτης θέσης στην καριέρα του, βρισκόταν κοντά στην πρώτη τριάδα αλλά το μονοθέσιο του τον «πρόδωσε» καθώς βγήκε εκτός πίστας χτυπώντας στις μπάρες.

Grand Prix Γερμανίας: Ο Λεκλέρκ την πρώτη θέση στο FP2

Έτσι ο Ντάνιελ Κβίατ κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση και με τη συμμετοχή του Safety Car μπόρεσε να μείνει στο πόντιουμ μιας και ο Σεμπάστιαν Φέτελ χάρη στη δυναμική του μονοθεσίου του μπόρεσε να εξαπολύσει την αντεπίθεση του και να βγει δεύτερος αφήνοντας πίσω του τον Ρώσο.

Grand Prix Γερμανίας: Pole position για Χάμιλτον, προβλημάτισε η Ferrari

Από εκεί και πέρα ο Λανς Στρολ τερμάτισε τέταρτος και ο Κάρλος Σάινθ πέμπτος. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αλεξάντερ Άλμπον, Κίμι Ραϊκόνεν, Αντόνιο Τζιοβινάτζι, Ρομέν Γκροζάν και Κέβιν Μάγκνουσεν.

Grand Prix Γερμανίας: Ο Μικ Σουμάχερ οδήγησε το μονοθέσιο του πατέρα του! (pic)

Ενδέκατος ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Λιούις Χάμιλτον που στάθηκε τυχερός στην «ατυχία» του καθώς ο ομόσταβλός του και διεκδικητής του τίτλου, Βάλτερι Μπότας εγκατέλειψε με τη σειρά του τον αγώνα καθώς σημείωσε σύγκρουση με το μονοθέσιο του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Βαθμολογία οδηγών:


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα