To come back της McLaren και το πολλά υποσχόμενο δίδυμο Σάινθ-Νόρις

Η McLaren έχει καταφέρει τη φετινή χρονιά να κάνει την έκπληξη στη Formula 1, με τους Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην αναγέννηση της ομάδας.

Μία από τις πιο ιστορικές και συνάμα πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της Formula 1 είναι η McLaren. Η βρετανική ομάδα έχει χαρίσει αρκετές συγκινήσεις στους φίλους της, οι οποίοι μετά από μία μεγάλη περίοδο κακών αποτελεσμάτων βλέπουν φως στο τούνελ χάρη στις εμφανίσεις των Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις.

Αμφότεροι έχουν αναγεννήσει μαζί την ομάδα που μέχρι πρότινος προσπαθούσε να διαχειριστεί τα λάθη της και τη «γκρίνια» του Φερνάντο Αλόνσο. Φέτος ωστόσο η McLaren μπορούμε να πούμε πως είναι η έκπληξη της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ μιας και φιγουράρει στην τέταρτη θέση.

Αν αναλογιστούμε πως οι Mercedes, Ferrari και Red Bull παλεύουν μόνες τους για την κατάκτηση της κορυφής, τότε όλες οι υπόλοιπες ομάδες ποντάρουν στην τέταρτη θέση. Την περασμένη σεζόν η Haas και η Renault έδωσαν μάχη για τη συγκεκριμένη θέση η οποία εν τέλει κατέληξε στους Γάλλους.

Στη McLaren μέχρι το 2020 o Σάινθ και o Νόρις

Η ΜcLaren όμως μετά το πέρας του πρώτου μισού του πρωταθλήματος δείχνει πως έχει δουλέψει αρκετά γύρω από τις βελτιώσεις του μονοθεσίου της. Ποιος θα του το έλεγε του Ζακ Μπράουν (διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας) πως το δίδυμο Σάινθ-Νόρις θα ανέτρεπε όλα τα δεδομένα δείχνοντας από τα δοκιμαστικά της Βαρκελώνης πως η νέα χρονιά δεν θα βρει τους Βρετανούς σε ρόλο «κομπάρσων».

Βέβαια σε αυτό έχουν καταφέρει να βάλουν το χεράκι τους ο Κάρλος Σάινθ και ο Λάντο Νόρις, με τον Βρετανό να έχει τη μερίδα του λέοντος. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Νόρις δείχνει τσαγανό και δεν φοβάται να τα βάλει με τους «μεγάλους», κάτι που αφήνει αρκετές υποσχέσεις γύρω από το μέλλον του.

Από τη μεριά του ο Ισπανός αν και διαθέτει παραπάνω εμπειρία έχει κατορθώσει να καλύψει στο έπακρο το κενό του συμπατριώτη του και δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Αλόνσο, ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα με τους ανθρώπους της ομάδας.

Όπως και να χει η McLaren μπορεί να μην διεκδικεί το πρωτάθλημα, παρόλα αυτά δείχνει πως έχει επιστρέψει δριμύτερη βάζοντας πλώρη για μελλοντικές επιτυχίες μιας και οι Βρετανοί ανανέωσαν το συμβόλαιο και των δύο πιλότων τους.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα