Formula 1: Τα νέα μονοθέσια και οι νέοι κανονισμοί του 2021

H FIA έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα μονοθέσια του 2021 ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τους νέους κανονισμούς του πρωταθλήματος. 

Μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι της Αμερικής, οι ομάδες της Formula 1 συνεδρίασαν για τους νέους κανονισμούς του πρωταθλήματος, οι οποίοι θα ισχύουν από το 2021.

Επιπλέον έφεραν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τα νέα μονοθέσια, που όπως ανακοίνωσε η FIA θα είναι βαρύτερα, (από 743 σε 768 κιλά) με μεγαλύτερη μπροστινή αεροτομή ενώ θα γίνονται πιο εύκολα προσπεράσεις. Όσον αφορά τα ελαστικά, οι θερμαινόμενες κουβέρτες θα καταργηθούν το 2022. Αλλαγές θα γίνουν και στα σασμάν καθώς θα επιτρέπονται ανασχεδιασμοί μόνο κάθε πενταετία.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ δήλωσε: «Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι σε θέση, να ακολουθούν πιο κοντά το ένα το άλλο. Αυτό ήταν για εμάς πολύ σημαντικό, γιατί έτσι θα γίνει η δράση στην πίστα αρκετά πιο ενδιαφέρουσα. Θα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες, να επιτεθείς και να προσπεράσεις».

Αλλαγές σημειώθηκαν και στο κομμάτι των οικονομικών προϋπολογισμών καθώς το ανώτατο όριο θα είναι στα 175 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο οι αμοιβές των οδηγών και των υψηλών στελεχών της εκάστοτε ομάδας δεν θα συμπεριλαμβάνονται.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα