Δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την περσινή Formula 1!

Αύξηση σημείωσε η τηλεθέαση της περσινής Formula 1 με τον αριθμό να αγγίζει τους δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές. 

Μπορεί η Formula 1 να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο παλαιότερα αλλά ανέκαθεν είχε δυναμικό κοινό παγκοσμίως. Παρά την κυριαρχία της Mercedes και τη φετινή χρονιά η Liberty Media ανακοίνωσε πως η τηλεθέαση του πρωταθλήματος αυξήθηκε κατά 9% σε σχέση με τη χρονιά του 2018.

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ περίπου δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές απόλαυσαν τους είκοσι αγώνες του πρωταθλήματος. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Πολωνία, κάτι που οφείλεται μεταξύ άλλων και στον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος επέστρεψε ύστερα από αρκετό χρόνο απουσίας.

Αύξηση σημειώθηκε και στην Ολλανδία με περίπου δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές ανά αγώνα να παρακολουθούν τις προσπάθειες του συμπατριώτη τους Μαξ Φερστάπεν.

Το Γκραν Πρι της Μόντσα συγκέντρωσε την περισσότερη τηλεθέαση από πλευράς αγώνα καθώς το είδαν τηλεοπτικά 112 εκατομμύρια άνθρωποι. Αύξηση περίπου 33% σημειώθηκε και στα social media της Formula 1, η οποία τα τελευταία χρόνια δείχνει πιο δραστήρια στον κόσμο του ίντερνετ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα