Μοto GP: Τέλος από τη Yamaha ο Βινιάλες, οδεύει προς Aprilia

Η Yamaha ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Aprilia

Πρόωρα ολοκληρώνεται η συνεργασία της Yamaha με τον Μάβερικ Βινιάλες, ύστερα από επιθυμία του Ισπανού αναβάτη. Οι δύο πλευρές είχαν συμβόλαιο έως το 2022, ωστόσο ο Βινιάλες ζήτησε από την ομάδα να φύγει.

Έτσι η Yamaha ανακοίνωσε πως μετά το τέλος της φετινής σεζόν οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν, ενώ ο Βινιάλες θα συνεχίσει την καριέρα του στην Aprilia.

Ο Λιν Τζάρβις, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε: «Με λύπη αποχαιρετούμε τον Μάβερικ στο τέλος της χρονιάς. Είμαστε στη μέση της 5ης μας χρονιάς μαζί και στο παρελθόν έχουμε φτάσει πολύ ψηλά αλλά έχουμε πέσει και χαμηλά. Μετά το Γερμανικό GP, που ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας στην συνεργασία μας, κάναμε κάποιες σοβαρές συζητήσεις στο Assen και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να χωρίσουν οι δρόμοι μας στο μέλλον. Η Yamaha θα προσπαθήσει τα μέγιστα -όπως έκανε πάντα- για να υποστηρίξει τον Μάβερικ και να τερματίσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Από την άλλη ο Βινιάλες σχολίασε: «Αυτή η συνεργασία ήταν πολύ σημαντική για εμένα τα τελευταία 5 χρόνια και η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι μας ήταν πολύ δύσκολη. Σε αυτά τα χρόνια πήραμε σπουδαία αποτελέσματα αλλά περάσαμε και δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, το αίσθημα που μένει είναι του αμοιβαίου σεβασμού και της αναγνώρισης. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος και θα προσπαθήσω να πετύχω τα καλύτερα αποτελέσματα στο υπόλοιπο της σεζόν».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα