Moto GP: Ακυρώθηκε το Grand Prix της Ιαπωνίας

Οι διοργανωτές του Moto GP ανακοίνωσαν πως δεν θα διεξαχθεί αγώνας φέτος στην πίστα της Ιαπωνίας λόγω του κορονοϊού. 

Με ανακοίνωσή της η Dorna γνωστοποίησε την ακύρωση του Grand Prix της Ιαπωνίας εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό. Έτσι για πρώτη φορά μετά το 1986 δεν θα υπάρξει αγώνας στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Moto GP: Αναβλήθηκαν το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλίας

Ο αγώνας στο πρόγραμμα του Moto GP ήταν προγραμματισμένος για τις 18 Οκτωβρίου, αλλά όπως υποστήριξαν οι διοργανωτές στόχος τους είναι να διεξαχθούν μόνο αγώνες στην Ευρώπη μέχρι τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα ο γενικός διευθυντής της Dorna, Καρμέλο Εθπελέτα, δήλωσε: «Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι το Grand Prix της Ιαπωνίας δεν θα γίνει. Για πρώτη φορά μετά το 1986 δεν θα έχουμε ιαπωνικό GP φέτος. Η οικογένεια του Moto GP εργάζεται σκληρά για να ξεκινήσει και πάλι η σεζόν, κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες με ασφαλή τρόπο. Αποφασίσαμε ότι θα μείνουμε στην Ευρώπη μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και ότι αν γίνουν αγώνες στην Ασία, αυτοί θα γίνουν μετά. Όμως μετά τα μέσα Νοεμβρίου θα ήταν αργά για να γίνει αγώνας στο Μοτέτζι κι έτσι αποφασίσαμε να ακυρωθεί ο γύρος εκεί».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα