Σπυριδοπούλου: «Παίζαμε η μία για την άλλη»

Οι δηλώσεις της Άννας Σπυριδοπούλου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό

Στο WebRadio της ΕΟΚ μίλησε η Άννα Σπυριδοπούλου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Πειραιά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς έζησε την κατάκτηση: «Ένας αθλητής μέσα στη χρονιά παλεύει για το τελικό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως δεν το χάρηκα όσο ήθελα γιατί έπρεπε να φύγω κατευθείαν για νοσοκομείο, αλλά είμαι χαρούμενη γιατί καταφέραμε να πάρουμε αυτό τον τίτλο έτσι όπως ήρθε κιόλας».

Για το αν είναι το πιο ψυχοφθόρο και λυτρωτικό πρωτάθλημα: «Ακριβώς έτσι. Είναι ψυχοφθόρο με τον τρόπο που ήρθε, με τον τραυματισμό της Βίτολα στον 2οτελικό, τον χιαστό της Αγγελικής Νικολοπούλου στο 1ο δεκάλεπτο του 5ου αγώνα. Ήταν επίσης λύτρωση, γιατί παλέψαμε τόσο πολύ. Όλοι πίστεψα ότι θα χάσουμε το πρωτάθλημα ειδικά με τη Βίτολα που ήταν απ’ τις πρώτες σκόρερ της ομάδας. Και ο Παναθηναϊκός θεώρησε πως θα μπορούσε να μας κερδίσει και μόλις βγήκε και η Αγγελική το πίστεψαν. Εμείς πραγματικά πεισμώσαμε, παίξαμε γι’ αυτά τα κορίτσια και πήραμε αυτόν τον τίτλο».

Για το «κλειδί» της κατάκτησης: «Αυτή η ομάδα όταν κάνει μια κακή περίοδο βγαίνουμε ακόμη πιο δυνατές. Ενώ πολλοί λένε πως είμαστε χάλια σε μια περίοδο, δεν παίζουμε καλά, εμείς… αναγεννιόμασταν. Είναι απίστευτο, ήμασταν πραγματικά σαν οικογένεια, παίζαμε η μία για την άλλη. Αυτό ήταν το “όπλο” μας, μετά την κακή μας περίοδο παίζαμε ακόμα καλύτερα».

Για το πώς διαχειρίστηκαν τους τραυματισμούς στους τελικούς: «Οι κουβέντες ήταν πολλές. Στην Αγγελική ειδικά σε αυτό το κομμάτι της βγάζω το καπέλο, της αρέσει να εμψυχώνει τις συμπαίκτριες της. Μιλήσαμε πολύ, συσπειρωθήκαμε. Δε μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο, όταν έχεις απουσίες εκεί δείχνεις πόσο ομάδα είσαι, πόσο καρδιά έχεις και πόσο το θέλεις».

Για το πώς ένιωσε όταν είδε την Αγγελική Νικολοπούλου πεσμένη στο παρκέ: «Όταν την είδα πεσμένη στο παρκέ μού ήρθαν οι παλιές κακές αναμνήσεις, γιατί κι εγώ είχα πάθει τον χιαστό στους τελικούς. Η Αγγελική είναι πάρα πολύ δυνατό παιδί, έχει μάθει να βγαίνει πιο δυνατή απ’ τις δυσκολίες. Είμαι σίγουρη πως θα το ξεπεράσει ακόμα πιο γρήγορα και θα βγει ακόμα πιο δυνατή. Της τα έχω πει, θα της τα λέω, είμαστε όλη η ομάδα δίπλα της. Είμαι σίγουρη ότι θα επανέλθει ακόμη καλύτερη».

Για την πίεση της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό νιώθεις την πίεση γιατί πρέπει να παραμείνεις στην κορυφή. Το να φτάσεις εκεί είναι εφικτό, αλλά το να παραμείνεις είναι το δύσκολο. Είχαμε πάρα πολύ άγχος, πολλή πίεση, όλοι μας, όχι μόνο οι αθλήτριες, γιατί η ομάδα έχει απαιτήσεις από εμάς κι εμείς έπρεπε να φέρουμε εις πέρας τον στόχο του πρωταθλήματος. Όση πίεση και να υπάρχει, εμείς πρέπει κάθε φορά να βγαίνουμε δυνατότερες και να καταφέρνουμε τον στόχο μας. Είμαι πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη που το καταφέραμε».

Για τη φετινή χρονιά: «Η χρονιά έκλεισε πολύ όμορφα. Θέλαμε το νταμπλ, αλλά δεν ήρθε δυστυχώς. Έχουμε μάθει να μην τα παρατάμε ακόμα και στις δυσκολίες. Περάσαμε δύσκολα, γιατί όταν χάνεις τον πρώτο τίτλο δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Κάποιες είμαστε πιο έμπειρες και έπρεπε να βγούμε μπροστά. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που ήρθε ένας ακόμα τίτλος. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη γιατί είδαμε πολύ όμορφους τελικούς. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χροιά έχει δυναμώσει και πεισμώσει. Είδαμε ωραίο μπάσκετ. Μπορεί να ήταν “φτωχό” σε σκορ, αλλά δείξαμε πολύ πάθος, πολλή ενέργεια. Χάρηκα που έγιναν 5 όμορφοι τελικοί».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα