Ο Ολυμπιακός στους ξένους προχωρά με τη νοοτροπία: τόπο στα νιάτα!

Μόνο Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοβ συνεχίζουν από τους ξένους και στον Ολυμπιακό θέλουν να μικρύνουν τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ τους. Ψάχνουν παίκτες φιλόδοξους και με προοπτική.

Ο Ολυμπιακός φέτος θα αλλάξει το μεγαλύτερο μέρος των ξένων παικτών του. Ουσιαστικά από την περασμένη σεζόν, θα συνεχίσουν μόνο οι Νίκολα Μιλουτίνοβ και Γιάνις Στρέλνιεκς. Οι Μπράιαν Ρόμπερτς, Τζαμέλ Μακλίν, Κιμ Τιλί, Χόλις Τόμπσον, Κάιλ Γουίλτζερ και Μπόμπι Μπράουν, αποτελούν ήδη παρελθόν από το μεγάλο λιμάνι.

Οι Πειραιώτες φέτος προχωρούν στην ενίσχυση του ρόστερ με ξένους παίκτες έχοντας τη φιλοσοφία να αποκτήσουν αθλητές νεαρούς στην ηλικία και φιλόδοξους, οι οποίοι να διαθέτουν και μία σχετική εμπειρία στην Ευρώπη. Ένας από τους στόχους είναι και να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας τους. Αποχώρησε ο 33χρονος Μπράιν Ρόμπερτς και στη θέση του ήρθε ο 24χρονος πλέι-μέικερ Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος. Έφυγε ο 30χρονος Τζαμέλ Μακλίν και αντικαταστήθηκε από τον επίσης 24χρονο σέντερ, Ζακ ΛιΝτέι.

Ο Ολυμπιακός φέτος στους ξένους του αθλητές (έχοντας φυσικά ένα συγκεκριμένο μπάτζετ) ψάχνει το εξής πακέτο: παίκτες με ταλέντο, φιλοδοξίες και κίνητρο, που βλέπουν τους "ερυθρόλευκους" ως ένα μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα τους, έχοντας την προοπτική να εξελιχθούν και να διαπρέψουν στο υψηλότερο επίπεδο. Παίκτες που να διαθέτουν ως ένα βαθμό και μία σχετική εμπειρία σε επίπεδο ευρωπαϊκού μπάσκετ (Γκος στην Παρτιζάν, ΛιΝτέι στη Χάποελ) ώστε να προσαρμοστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο μεγάλο λιμάνι.

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός κάλυψε την θέση του ξένου πλέι-μέικερ με τον Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος και την θέση του (δεύτερου) αθλητικού σέντερ με τον Ζακ ΛιΝτέι, πλέον στον Πειραιά θα κοιτάξουν για ένα ξένο "4άρι" ώστε να αντικαταστήσουν τον Κιμ Τιλί, για τον παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη. Παράλληλα, στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο αναμένουν και την απάντηση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Στο ενδεχόμενο που ο Έλληνας φόργουορντ αποχωρήσει, η ομάδα θα στραφεί να βρει τον αντικαταστάτη του κοιτάζοντας περισσότερο ενεργά την αγορά για "3άρι".


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα