Ολικό λίφτινγκ στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, το τεχνικό-τιμ του Ολυμπιακού δεν θα έχει ούτε ένα μέλος της ομάδας των προπονητών που ήταν στο περσινό ρόστερ. Η ανανέωση σε πρόσωπα κρίθηκε αναγκαία.

Είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό να βλέπουμε συγκεκριμένα και γνώριμα πρόσωπα, ειδικά στην εποχή του Γιάννη Σφαιρόπουλου, από το 2014 έως και σήμερα. Φέτος, δεν άλλαξε μόνο ο προπονητής, αλλά και ολόκληρο το επιτελείο του, με αποκορύφωμα την αποχώρηση του Μίλαν Τόμιτς. Ήταν στο τεχνικό-τιμ των «ερυθρολεύκων» για 10 γεμάτα χρόνια, αλλά πλέον ήρθε η ώρα του να πάρει το πόστο του πρώτου προπονητή, αναλαμβάνοντας την ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν κράτησε κανέναν από τους συνεργάτες του προηγούμενου κόουτς, σε αντίθεση με τους Ντούσαν Ίβκοβιτς, Γιώργο Μπαρτζώκα και Γιάννη Σφαιρόπουλο, οι οποίοι είχαν κρατήσει ορισμένα κομμάτια από τους προκατόχους τους.

Δίπλα στον Αμερικανό τεχνικό θα κάτσει ο έμπιστος του, Κεστούτις Κεμζούρα, από την Λιθουανία, αλλά και δύο Έλληνες: οι Γιώργος Δέδας και Μιχάλης Καλαβρός, με τον τελευταίο να εξειδικεύεται στην ατομική βελτίωση των παικτών. Βέβαια, αμφότεροι έχουν μικρή εμπειρία σε υψηλό επίπεδο.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, λοιπόν, η τετράδα του τεχνικού-τιμ θα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη της περασμένης σεζόν. Γιάννης Σφαιρόπουλος, Μίλαν Τόμιτς, Βασίλης Γεραγωτέλλης και Βαγγέλης Κουτσουκέρας αποτελούν παρελθόν, ενώ μεσούσης της σεζόν είχε αποχωρήσει και ο Χρήστος Μαρμαρινός. Ολικό... λίφτινγκ λοιπόν στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Θα συνεχίσουν όμως στην ομάδα ο γυμναστής Ανδρέας Γκατζούλης, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε μία δεκαετία στον Ολυμπιακό, αλλά και οι φυσιοθεραπευτές.

Αυτή, πάντως, θα είναι και μία νέα κατάσταση για τους παίκτες του Ολυμπιακού, στην οποία και καλούνται να προσαρμοστούν, καθώς οι παλαιότεροι είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να δουλεύουν, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με συγκεκριμένα άτομα.

Ήταν αναμενόμενο όμως να αλλάξουν αρκετά πράγματα φέτος στην ομάδα. Όχι μόνο στο ρόστερ, αλλά και στο τεχνικό-τιμ, καθώς οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν δεύτερη σερί σεζόν δίχως τίτλο, γεγονός το οποίο δεν ενόχλησε μόνο τους φιλάθλους, αλλά και την διοίκηση. Η ανανέωση σε πρόσωπα κρίθηκε αναγκαία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα