Τα καλύτερα έπονται για τον Ολυμπιακό

Υγεία και φρεσκάδα αποπνέει ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα και είναι καλοί οι οιωνοί για το μέλλον των «ερυθρολεύκων» σε Basket League και Euroleague.

Τίποτε άλλο δεν μπορεί να είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού παρά μόνο ευχαριστημένος με την εικόνα που εμφανίζει η ομάδα μπάσκετ μέχρι στιγμής. Οι πέντε νίκες στα επτά παιχνίδια έως τώρα στη Euroleague αλλά και η φόρα με την οποία έχει μπει στο πρωτάθλημα αποτελούν καλούς οιωνούς για αυτά που περιμένουμε να δούμε μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Με την απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια η πανδημία να αφήσει ήσυχες όλες τις ομάδες να κάνουν απερίσπαστα τη δουλειά τους σε όσο το δυνατόν πιο γεμάτα γήπεδα. Αλλά ας το αφήσουμε τώρα αυτό απέξω…

Αυτό που απεύχονταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού συνέβη προσφάτως με την απόσυρση του Βασίλη Σπανούλη από τα παρκέ. Αυτό που ενδόμυχα φοβούνταν όμως συνεπεία της αποχώρησης του θρυλικού αρχηγού ευτυχώς δείχνει να μένει στη σφαίρα της θεωρίας. Κανείς δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως εύκολη και δεδομένη τη μετάβαση στη μετά Σπανούλη εποχή. Δεν ήταν παίξε - γέλασε να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να περάσουν αυτόν τον σκόπελο, όντες υποχρεωμένοι να μάθουν πλέον να ζουν χωρίς εκείνον που έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του όταν ζόριζε το πράγμα για πάνω από μια δεκαετία. Κι ας μην πήρε περισσότερους εγχώριους τίτλους με την ερυθρόλευκη φανέλα, όπως δικαιούταν. Ας το αφήσουμε απέξω και αυτό…

Κάθε ομάδα θα είχε βουνό να ανέβει σε μια παρόμοια κατάσταση, γιατί λοιπόν ο Ολυμπιακός να αποτελούσε εξαίρεση; Το… τραυματικό σοκ ήταν μεγάλο για όλους τους υποστηρικτές της πειραϊκής ομάδας, έστω κι αν υποψιάζονταν πού οδηγούνταν τα πράγματα μετά από συγκεκριμένες δηλώσεις που είχε κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχετικά με το μέλλον του «Kill Bill». Πάει, πέρασε, η ζωή συνεχίζεται και όλα τα σχετικά.

Το ευχάριστο για τους φίλους του Θρύλου είναι ότι η ομάδα δείχνει να μπαίνει ομαλά και χωρίς αναταράξεις στη μεταβατική αυτή περίοδο, η οποία θα καθορίσει και τη μελλοντική προοπτική της. Στον βαθμό δηλαδή που θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στα νέα δεδομένα, ώστε να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της. Διατηρώντας όμως ταυτόχρονα ως ιερό κληροδότημα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φιλοσοφίας και της νοοτροπίας του παίκτη που την οδήγησε μέχρι την κορυφή του μπασκετικού Ολύμπου.

Δεν έχει βρεθεί κιόλας η διάδοχη κατάσταση και πολύ περισσότερο δεν προσωποποιείται. Διότι, πρώτον, ο Σπανούλης ήταν ένας και, δεύτερον, είναι προτιμότερο να κρατούμε μικρό καλάθι, γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή της περιόδου. Εξάλλου και ο Ολυμπιακός, που τώρα βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, θα κάνει κάποια στιγμή «κοιλιά» στην απόδοσή του και ενδεχομένως να υποστεί και μερικές απρόσμενες ή «κακές» ήττες.

Εκεί όμως θα φανεί το μέταλλο της νέας ομάδας που χτίζει με τον καιρό ο Μπαρτζώκας. Τότε επίσης θα πρέπει να βοηθήσουν και οι οπαδοί με τη στάση τους, στηρίζοντας το οικοδόμημα χωρίς γκρίνιες και μουρμούρες. Κανείς πάντως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα πρώτα δείγματα των «ερυθρολεύκων» είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη συνέχεια. Και ειδικά στο πρωτάθλημα, από το οποίο τόσο πολύ έλειψε, ο Ολυμπιακός αποπνέει υγεία και βγάζει μια φρεσκάδα ικανή να τον πάει μέχρι το τέλος του δρόμου. Η ομαδική δουλειά που γίνεται στο ΣΕΦ στηρίζεται σε γερά θεμέλια και υπόσχεται ωραία πράγματα για το αύριο της ομάδας. Υπομονή να έχουμε!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα