«Έφυγε» από την ζωή ο Κώστας Αναστασάτος

Θρήνος για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε 81 ετών ο Κώστας Αναστασάτος. Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός με επίσημη ανακοίνωση. 

Σε ηλικία 81 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ένας από τους μεγαλύτερους πρωτεργάτες του ελληνικού μπάσκετ ο Κώστας Αναστασάτος.

Γνωστός και με το παρατσούκλι «ο φιλόσοφος», ο Αναστασάτος είχε ξεκινήσει το 1965 την μπασκετική του καριέρα στον Έσπερο που ήταν και η πρώτη του ομάδα ως προπονητής με την οποία πανηγύρισε το Πρωτάθλημα Παίδων, Εφήβων, Α’ Κέντρου και Β’ Εθνικής.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Πανιώνιος τον οποίο ανέβασε στην πρώτη κατηγορία. Μετά από ένα χρόνο επέστρεψε στον Έσπερο. Το 1977 πήγε στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος την ίδια χρονιά.

Έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος πήρε την απόφαση να αφήσει τους «πράσινους» για λογαριασμό του Ολυμπιακού και το 1986 κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο» χάνοντας εν τέλει το τρόπαιο.

Επίσης εργάστηκε στον Ιωνικό Νίκαιας, στην ΑΕΚ, στον Πανελλήνιο, στον Μίλωνα ενώ το 1975 ανέλαβε την Εθνική Ανδρών και Εθνική Παίδων με την οποία κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο Ευρωμπάσκετ. Τέλος είχε περάσει και από τον πάγκο της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα