Νίκη για οκτάδα οι νεάνιδες, 38-29 το Ισραήλ

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας, που διεξάγεται στην Αυστρία, έκανε η εθνική μπάσκετ νεανίδων, που επικράτησε 38-29 του Ισραήλ για την 4η αγωνιστική του Β΄ ομίλου.

Σε ένα πολύ νευρικό παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες είχαν πολύ κακά ποσοστά ευστοχίας, η ελληνική ομάδα αξιοποίησε την υπεροχή της στα ριμπάουντ και κράτησε ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο διεύρυνε στην τελευταία περίοδο, το μοναδικό διάστημα του αγώνα στο οποίο βρήκε κάποιες επιθετικές λύσεις.

Η εθνική ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση αύριο (8/8) στις 14:30, απέναντι στη Βουλγαρία. Εφόσον νικήσει και στη συνέχεια το Ισραήλ ηττηθεί από την πρωτοπόρο Λιθουανία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, που δίνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Δεκάλεπτα (με πρώτο το Ισραήλ): 9-12, 14-20, 21-23, 29-38

ΙΣΡΑΗΛ (Λαζάρε): Αϊσνερ 1, Γκαρζόν 10(2), Καρς 7, Ραζ 4, Ροθ 5(1), Ενγκελ, Γκιτσένκο, Λέβι, Μιχαϊλετζ, Σλες 2
ΕΛΛΑΔΑ (Γερεουδάκης): Χατζηβασιλείου 6(1), Γιαννούσιου 4, Καρακασίδου, Κάσδαγλη, Βαντσιούρη 4, Εζέτζα 8, Γασπαράτου 3, Κατσαμούρη 2, Κούκη 3, Κριμίλη 8, Κριμιτζά, Πράπα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα