Παραμένει η Ρωσική ποινή 9ετούς κάθειρξης για κατοχή ναρκωτικών στην Αμερικανίδα Μπρίτνεϊ Γκράινερ!

Η Ρωσική Δικαιοσύνη απέρριψε την έφεση της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας Μπρίτνεϊ Γκράινερ κι έτσι η ποινή 9 ετών φυλάκισης για κατοχή ναρκωτικών παραμένει.

Στο κενό έπεσε η έφεση που άσκησε ηΜπρίτνεϊ Γκράινερ για την καταδίκη της σχετικά με την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με συνέπεια να διατηρηθεί η ποινή 9ετούς κάθειρξης.

Η Μπρίτνι Γκράινερ κρίθηκε ένοχη και σε δεύτερο βαθμό από τις δικαστικές αρχές της Ρωσίας.

Η αστέρας των Φίνιξ Μέρκιουρι του WNBA, οκτώ φορές All-Star και δύο φορές κάτοχος χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου καλείται να εκτίσει την ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Η 32χρονη Αμερικανίδα είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο επειδή στις βαλίτσες της σε αεροδρόμιο της Μόσχας βρέθηκαν δοχεία με λάδι κάναβης.

Η Γκράινερ παρέστη στη δίκη μέσω βίντεο και υποστήριξε ότι όντως υπήρχαν τα δοχεία στις αποσκευές της, αλλά τα είχε πακετάρει ακούσια και χωρίς πρόθεση να παρανομήσει.

Η πρώτη καταδίκη ήρθε στις 4 Αυγούστου.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με νέα απόφαση, θα προσμετρηθεί ο χρόνος κατά τον οποίο είναι προφυλακισμένη και κάθε μέρα του θα μετράει για 1,5 κανονικής ποινής, με συνέπεια να εκτίσει συνολικά οκτώ χρόνια.

Η πρώτη καταδίκη της Γκράινερ είχε αυξήσει την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με την αμερικανική κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η ποινή ήταν υπερβολική και πως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα δικαστήρια επιβάλλουν ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη και πως το ένα τρίτο των ενόχων αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Μάλιστα, συζητήθηκε ακόμα και η ανταλλαγή κρατουμένων, με τη Ρωσία να παραδίδει την Γκράινερ, όμως κάτι τέτοιο συνέβη τον Απρίλιο χωρίς την Αμερικανίδα σούπερ σταρ, με τους Ρώσους να απελευθερώνουν έναν βετεράνο στρατιώτη των ΗΠΑ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα