Ο Ολυμπιακός χρειάζεται και αθλητικό σέντερ

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει για γκαρντ, αλλά από την στιγμή που ο ΛεΝτέι έχει μεταφερθεί στο «4» είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα χρειάζεται ένα αθλητικό «5άρι». 

Καλά κάνει ο Ντέιβιντ Μπλατ και σκέφτεται (και θέλει) να ενισχύσει με ποιότητα και ποσότητα τη περιφερειακή του γραμμή (ουσιαστικά θα έρθει ο νέος γκαρντ και θα αποχωρήσει ο Τολιόπουλος με μορφή δανεισμού, καθώς δεν υπολογίζεται), αλλά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ξεκάθαρο πως υπάρχει θέμα (και) στη θέση «5» στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Μπορεί το περασμένο ο Ντέιβιντ Μπλατ να επέλεξε τον Ζακ ΛεΝτέι (αποκτώντας τον από την Χάποελ Γκιλμπόα στο Ισραήλ) για τον ρόλο του σέντερ στον Ολυμπιακό της φετινής σεζόν, αλλά στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, όπως βλέπουμε όλοι, τον χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο στο «4», σαν τον παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη.

Μάλιστα, ο Αμερικανός κόουτς δείχνει και την διάθεση να τον μονιμοποιήσει στο συγκεκριμένο πόστο. Καμία αντίρρηση πως και ο παίκτης αισθάνεται περισσότερο άνετα λειτουργώντας στη θέση του πάουερ-φόργουορντ και σύμφωνοι πως δεν κάνει λάθος ο Αμερικανός κόουτς να τον χρησιμοποιεί εκεί. Άλλωστε, όχι μόνο αποδίδει καλύτερα σαν «4άρι» (με τον ΛεΝτέι να έχει δηλώσει αρκετές φορές πως η βασική του θέση είναι εκείνη του πάουερ-φόργουορντ), αλλά εμφανίζει και αδυναμίες στο «5», κυρίως στα ανασταλτικά του καθήκοντα, καθώς δεν έχει την δύναμη, το κορμί, αλλά και τη νοοοτροπία, για να προσφέρει την επιθυμητή σκληράδα στην άμυνα και κυρίως στο low-post.

Έκανε, λοιπόν, λάθος ο Ντέιβιντ Μπλατ που τον επέλεξε για την θέση «5»; Μέχρι στιγμής με τον τρόπο του το… παραδέχεται, καθώς τον χρησιμοποιεί ελάχιστα στο πόστο του σέντερ. Και όταν τον τοποθετεί εκεί, το πράττει κυρίως για να ξεκουράζει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τον Γιώργο Μπόγρη να έχει βρει παράλληλα χώρο στο ροτέισον.

Μπορεί όμως να βγει η σεζόν για τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας τους στόχους του, έχοντας μόνο τους Μιλουτίνοφ-Μπόγρη σαν «καθαρόαιμους» σέντερ, συν τις βοήθειες του ΛεΝτέι; Δύσκολα! Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, υπάρχει ένα κενό κάτω από τα καλάθια των Πειραιωτών, στο οποίο ο Αμερικανός κόουτς καλείται να βρει λύση.

Άποψη μας πως η «ερυθρόλευκη» φροντ-λάιν αυτή τη στιγμή «διψάει» για ένα γρήγορο και αθλητικό «5άρι» με έφεση στην άμυνα, το οποίο θα μπορέσει να προσφέρει ασφάλεια στην ομάδα στα μετόπισθεν. Μπορεί ο Ζακ ΛεΝτέι να διαθέτει ταλέντο, ένστικτο και ικανότητες στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, αλλά στα μετόπισθεν έχει ξεκάθαρα μειονεκτήματα.

Τα τελευταία χρόνια, οι Πειραιώτες πόνταραν με τεράστια επιτυχία στους αθλητικούς σέντερ με έφεση και σκληράδα στην άμυνα, βρίσκοντας σωστές και εύστοχες λύσεις (Χάινς, Ντόρσεϊ, Ντάνστον, Χάντερ, Μπιρτς, ακόμη και με τον Γιανγκ που δυστυχώς τραυματίστηκε), αλλά φέτος ουσιαστικά δεν διαθέτουν ούτε έναν με αυτά τα χαρακτηριστικά στο ρόστερ τους και η απουσία του, πλέον, όλο και φαίνεται περισσότερο...

Twitter: Notis Psilopoulos


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα