Αυτή είναι η ουσία: O Bασιλειάδης πρέπει να πάρει την ΚΕΔ από τα χέρια του Βασιλακόπουλου

Το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουν μόνο κάποια μέλη της ΚΕΔ, αλλά να φύγει η διαιτησία από τα χέρια της ΕΟΚ. Ο υφυπουργός μπορεί να το κάνει πράξη την... επόμενη μέρα. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Στην ΕΟΚ είναι ακόμη… ζαλισμένοι από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να είναι ξεκάθαροι: Ζητούν από εδώ και πέρα μόνο ξένους διαιτητές στα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και εξαίρεση των ρέφερι Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου από τις αναμετρήσεις τους.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία δεν έχει πάρει ακόμη επίσημα θέση στα «θέλω» των Πειραιωτών, προσπαθώντας να βρει την «χρυσή τομή». Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως είναι έτοιμοι να «θυσιάσουν» δύο από τα μέλη της ΚΕΔ (η σύνθεση αποτελείται από τους Στέλιο Συμεωνίδη, Κυριάκο Ταβουλαρέα, Κώστα Κορομηλά, Ανδρέα Παπαδόπουλο), για να δείξουν μία διάθεση αλλαγής και νέων προσώπων, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να… γλυκαθούν από αυτή την κίνηση και να κάνουν πίσω. Θέλουν οι απαιτήσεις τους να γίνουν πράξη!

Από την στιγμή που αμφισβητείται η «καθαρότητα» της διαιτησίας, με το υπάρχον σύστημα (με την ΚΕΔ να είναι έρμαιο των διαθέσεων της ΕΟΚ), ας χρησιμοποιηθούν στα «αιώνια ντέρμπι» ξένοι ρέφερι, όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο. Έτσι δεν ήρθε η… εξυγίανση; Επίσης, δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει αυτό το ενδεχόμενο στον χώρο της καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα.

Να ξέρετε πως όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και άλλες ομάδες του πρωταθλήματος (όπως ο Προμηθέας, ο Άρης, το Ρέθυμνο, αλλά και άλλες), έχουν παράπονα για την ποιότητα της ελληνικής διαιτησίας, όπως υπάρχουν και αρκετοί ρέφερι που είναι δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς της ΕΟΚ, η οποία έχει επιβάλει την δυναστεία της στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με αποτέλεσμα να έχει καθηλωθεί. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι του χώρου που θέλουν να… απελευθερωθούν από τα «δεσμά».

Να ξέρετε πως είναι θέμα χρόνου να στραφούν οι «ερυθρόλευκοι» στο κράτος και στον Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα, για να επιστρέψει η αξιοκρατία στην ελληνική διαιτησία. Ο υφυπουργός αθλητισμού (παρά τις δηλώσεις του Συμεωνίδη πως κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, εκτός από την Ομοσπονδία που ορίζει την ΚΕΔ), αν το αποφασίσει μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στο θέμα… αύριο!

Με μία απλή τροπολογία, την επόμενη μέρα, η διαιτησία (ΟΔΚΕ) είτε μπορεί να φύγει από την ΕΟΚ και να γίνει ανεξάρτητη, είτε να περάσει στον ΕΣΑΚΕ (στην αρχή του πρωταθλήματος), όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Το… αγκάθι λένε κάποιοι είναι πως πρέπει να υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της ΕΟΚ σε αυτά τα σενάρια, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να μη θέλει ούτε να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο.

Και εδώ όμως υπάρχει λύση. Πως; Με τον Γιώργο Βασιλειάδη να αλλάζει τα δεδομένα με μία απλή τροπολογία που να λέει ότι ορίζεται μία επιτροπή διαιτησίας υπό τον ΕΣΑΚΕ. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει άμεσα πολιτική βούληση. Θα πει κάποιος πως ο υφυπουργός πήρε θέση πρόσφατα. Αναγνώρισε τα προβλήματα στην ΚΕΔ και τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Ναι, αλλά με το να αλλάξουν μόνο κάποια μέλη, δεν γίνεται δουλειά. Η ουσία είναι να φύγει η ΚΕΔ από τα χέρια του Γιώργου Βασιλακόπουλου!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα