Οι ενδοιασμοί του Μπαρτζώκα για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για την θέση του προπονητή είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά ο Έλληνας τεχνικός έχει τους ενδοιασμούς του. Έτσι θα καταφέρουν να τον πείσουν οι Αγγελόπουλοι.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έχουν ενημερώσει τον Κεστούτις Κεμζούρα πως θα είναι ο –τουλάχιστον- προσωρινός πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο (εντός έδρας) παιχνίδια της ομάδας. Τόσο απέναντι στη Βαλένθια (11/10), όσο και κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (18/10).

Σε αυτό το διάστημα, η διοίκηση θα αποφασίσει για το αν οι «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν με τον Λιθουανό ως head-coach μέχρι νεωτέρας (να ξέρετε πως οι περισσότεροι παίκτες έχουν σε εκτίμηση, τόσο τον χαρακτήρα του, όσο και τις τεχνικές του ικανότητες) ή αν θα έρθουν σε συμφωνία με άλλον προπονητή.

Mπαρτζώκας: Ολυμπιακός, αλλά και καριερίστας

Το όνομα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται ψηλά στο μυαλό των Αγγελόπουλων, είναι ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή, αλλά η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. Ναι, είναι ελεύθερος, είναι Ολυμπιακός, αλλά είναι και καριερίστας! Βρίσκεται πλέον στην ελίτ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης και οι κινήσεις του πλέον είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

Δεν είναι ο ίδιος προπονητής με εκείνον του 2012, όταν και πήρε το χρίσμα ώστε να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είχε τότε ένα βαρύ φορτίο, καθώς από τον Πανιώνιο είχε να διαχειριστεί μία ομάδα που ήταν η ενεργή πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά τα πήγε περίφημα! Βάζοντας και εκείνος την «σφραγίδα» του στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», εξελίσσοντας το παιχνίδι της ομάδας, την οδήγησε στο ιστορικό δεύτερο σερί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ στο Final Four του Λονδίνου. Η EuroLeague, μάλιστα, τον ανέδειξε ως τον προπονητή της χρονιάς για το 2013.

Εκείνο το βράδυ στο πάρκινγκ...

Ναι, ποτέ δεν κρύφτηκε πως είναι ένθερμος φίλαθλος του Ολυμπιακού, πηγαίνοντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» από μικρό παιδί για να δει τα ματς της αγαπημένης του ομάδας. Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο συναισθηματικό δέσιμο. Έκανε το όνειρο του πραγματικότητα στον Πειραιά, κατακτώντας το ευρωπαϊκό με τον σύλλογο που λατρεύει, αλλά το παραμύθι του είχε και… δράκους.

Ο (απαράδεκτος) τρόπος που αποχώρησε από τον Πειραιά εκείνον τον Οκτώβρη του 2014, με πλήθος οργισμένων οπαδών να περιμένουν εκείνον και την αποστολή στο πάρκινγκ του ΣΕΦ με… άγριες διαθέσεις, βιώνοντας ντροπιαστικές στιγμές, έχουν «γράψει» μέσα του. Ήταν κάτι που τον απογοήτευσε, τον πλήγωσε και τον σημάδεψε. Μάλιστα, αν και είχε την στήριξη των προέδρων, γνωστοποίησε την παραίτηση του, λέγοντας την περίφημη ατάκα: «Έίναι κάποιες στιγμές που στη ζωή σου οφείλεις να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει».

Αν του γινόταν πρόταση το καλοκαίρι τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά

Ναι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αυτή την στιγμή είναι ελεύθερος και δεν έχει δουλειά σε ομάδα από τον περασμένο Γενάρη, όταν και αποδεσμεύτηκε από την Χίμκι. Όμως, δεν είναι… οπαδός, αλλά επαγγελματίας κόουτς υψηλού επιπέδου. Είναι πλέον ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας (μετά τον Ολυμπιακό, πήγε την Κουμπάν στο Final Four, ανέλαβε τις τύχες της Μπαρτσελόνα, όπως και της Χίμκι) και οι κινήσεις που κάνει πλέον θέλει να είναι προσεκτικές.

Αν του γινόταν πρόταση το καλοκαίρι, φτιάχνοντας ο ίδιος την ομάδα, στελεχώνοντας το ρόστερ όπως θα ήθελε (είτε με το να πάρει παίκτες, είτε να διώξει όσους δεν ήθελε), οι πιθανότητες οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία θα ήταν αυξημένες. Τώρα, όμως, είναι λογικό να παρουσιάζεται (τουλάχιστον) διστακτικός και προσεκτικός. Έχει τους ενδοιασμούς του. Γιατί αν πάρει τώρα στα χέρια του μία ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, μη έχοντάς την αναλάβει από την αρχή, υπάρχει κίνδυνος να «καεί» για δεύτερη φορά στο μεγάλο λιμάνι. Και αυτό δεν το θέλει σε καμία περίπτωση. Ας μην γελιόμαστε, οι συνθήκες αυτή την στιγμή στην ομάδα του Ολυμπιακού δεν είναι ιδανικές, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και όποιος και αν έρθει, θα έχει να κουβαλήσει ένα βαρύ φορτίο.

Έτσι θα καταφέρουν να τον πείσουν οι Αγγελόπουλοι

Άποψη μας πως μόνο αν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγελλόπουλος του μιλήσουν από… καρδιάς, χτυπώντας του ορισμένες ευαίσθητες χορδές, θα καταφέρουν να τον πείσουν να επιστρέψει. Και εφόσον πάρουν την έγκριση του, τότε είναι δεδομένο πως ο Έλληνας τεχνικός θα ζητήσει και κάποιες εγγυήσεις. Μεγάλο συμβόλαιο (από θέμα χρονικής διάρκειας), αλλά και μπάτζετ για κάποιες αλλαγές στο ρόστερ ώστε να πλησιάσει αυτό στα "θέλω" του. Θα πρέπει να νιώσει και να αισθανθεί πως η διοίκηση τον θέλει για αρκετά χρόνια, για να χτίσει την ομάδα της νέας εποχής και όχι σαν μία προσωρινή λύση. Θα είναι πρόθυμη η διοίκηση να του τα προσφέρει; Αυτό, θα φανεί στη πράξη.

Παράλληλα, βέβαια, υπάρχουν και κάποια θετικά στοιχεία που θα παίξουν τον ρόλο τους. Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, θα υπάρχει το δέλεαρ της επιστροφής στην ομάδα που αγαπά, ο γυρισμός στη πατρίδα, δουλεύοντας (και πάλι) κοντά στην οικογένεια του, στο σπίτι του, βρίσκοντας φυσικά και πάλι δουλειά σε ομάδα επιπέδου EuroLeague. Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές...

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σύντομα θα έχουν επικοινωνία μαζί του και αναμένονται εξελίξεις. Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στη Βοστώνη, παρακολουθώντας από κοντά την προετοιμασία των Σέλτικς. Κρατάμε πάντως την συγκίνηση του από το χειροκρότημα που δέχτηκε στο ΣΕΦ στην τελευταία επίσκεψη του ως αντίπαλος, αλλά και την ατάκα του στη συνέντευξη Τύπου: «Είμαι χαρούμενος για το χειροκρότημα του κόσμου. Τους ευχαριστώ. Είναι οικείο το περιβάλλον, έχω πολλούς φίλους εδώ».

Στο βάθος… Πασκουάλ και προπονητής-έκπληξη

Μία ακόμη περίπτωση που βρίσκεται στο μυαλό των Αγγελόπουλων, είναι αυτή του Τσάβι Πασκουάλ. Κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ψάχνοντας ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός μπορεί να του δώσει αυτή την ευκαιρία, αλλά φαίνεται πως ο ίδιος περιμένει στη… γωνία στο ενδεχόμενο που υπάρξει πρόβλημα με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς στη Μπαρτσελόνα (ο οποίος έχει να διαχειριστεί μία… ομάδα-όνειρο), επιστρέφοντας στο «σπίτι» του. Παράλληλα, όμως, η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει το βλέμμα της μόνο στην Ευρώπη. Πληροφορίες αναφέρουν πως ρίχνουν ματιές για προπονητές-έκπληξη που βρίσκονται και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα