Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν αλλάζουν προπονητή οι Αγγελόπουλοι, εν μέσω περιόδου !

Το fosonline.gr θυμάται τις τρεις φορές που οι Αγγελόπουλοι άλλαξαν προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν. Γιαννάκης αντί Γκέρσον, ο Σφαιρόπουλος που διαδέχτηκε τον Μπαρτζώκα και ο Κεμζούρα που πήρε τα ηνία από τον Μπλατ. 

Η πρώτη φορά οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αποφάσισαν να αλλάξουν προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν, ήταν την αγωνιστική χρονιά 2007-2008. Στις 3 Φεβρουαρίου του 2018, ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον Πίνι Γκέρσον, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να τον αντικαθιστά.

Γιαννάκης αντί Γκέρσον

Η αλλαγή συνέβη λίγο πριν την έναρξη του TOP-16 της EuroLeague. Στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Γιαννάκης γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ (67-75), ενώ στη συνέχεια έχασε και στην Μαδρίτη (80-70) από την Ρεάλ. Στη συνέχεια, όμως, οι Πειραιώτες απάντησαν με σερί νικών 4-0, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά, χάνοντας το εισιτήριο για το Final Four από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε και το τρόπαιο.

Σφαιρόπουλος αντί Μπαρτζώκα

Η δεύτερη φορά που οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος άλλαξαν προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν, ήταν στην αγωνιστική χρονιά 2014-2015. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποχωρεί στα μέσα Οκτώβρη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον αντικαθιστά, λίγο πριν την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Eurοleague. Η αντίδραση των παικτών ήταν εξαιρετική, καθώς στο ξεκίνημα της διοργάνωσης μέτρησαν έξι σερί νίκες (απέναντι σε Βαλένθια 68-71 εκτός, Μπασκόνια 63-57, Νεπτούνας 81-85, Ερυθρό Αστέρα 57-62, Γαλατασαράι 93-66 και Βαλένθια στο ΣΕΦ 77-76). Σε εκείνη την σεζόν οι Πειραιώτες έφτασαν έως και τον τελικό της EuroLeague, χάνοντας στο τέλος το τρόπαιο από την Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Κεμζούρα αντί Μπλατ

Η τρίτη φορά που οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος άλλαξαν προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν, ήταν φέτος. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Βιλερμπάν στη Γαλλία, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποχώρησε, με τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Κεστούτις Κεμζούρα, να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας. Η μοίρα έφερε και πάλι την Βαλένθια σαν αντίπαλο στο ντεμπούτο του ως head coach, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στο ΣΕΦ με 89-63. Έφτασε την ομάδα μέχρι τώρα με ρεκόρ 7-11 στην EuroLeague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον αντικαθιστά τον Γενάρη, επιστρέφοντας μετά από 5,5 χρόνια στο μεγάλο λιμάνι.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα