Ολυμπιακός: Τα δεδομένα με Βεζένκοφ που μένει ελεύθερος

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Σάσα Βεζένκοφ στην ομάδα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις αξιώσεις που θα έχει ο παίκτης για να συνεχίσει στον Πειραιά. Oι «ερυθρόλευκοι δεν θα μπουν σε... παιχνίδια. 

Ένα από τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται φέτος το καλοκαίρι στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, είναι και εκείνο του Σάσα Βεζένκοφ. O Boύλγαρος διεθνής φόργουορντ, ο οποίος βέβαια αγωνίζεται έχοντας ελληνικό διαβατήριο, ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες στις 12 Ιουλίου του 2018. Ο αθλητής βρισκόταν σε μία καθοδική πορεία, έχοντας χάσει τον ρόλο του, αλλά και τη φόρμα του στη Μπαρτσελόνα, κάνοντας βήματα πίσω.

Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, γνωρίζοντας αρκετά καλά το ταλέντο, την ποιότητα, τις ικανότητες, αλλά και την προοπτική που έχει ο νεαρός πάουερ-φόργουορντ (ας μην ξεχνάμε πως τα είχε πάει περίφημα στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Άρη) αποφάσισαν να ποντάρουν σε εκείνον, κάνοντας παράλληλα και μία επένδυση για το μέλλον. Ένας παίκτης που άρεσε και στον Ντέιβιντ Μπλατ, με τον Αμερικανό τεχνικό να είναι απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο απόκτησης του.

Στη σεζόν πριν έρθει στον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενος με την ομάδα της Μπαρτσελόνα, στο ισπανικό πρωτάθλημα, είχε μέσο όρο 6.9 πόντους (71.4% στις βολές, 63.2% στα δίποντα, 42.9 στα τρίποντα) και 3.3 ριμπάουντ, σε 21 αγώνες με 15 λεπτά συμμετοχής. Στην Ευρωλίγκα, με τους Καταλανούς, είχε μέσο όρο 11:41 λεπτά συμμετοχής με 3.5 πόντους (92.3% στις βολές, 64.7% στα δίποντα, 22.2% στα τρίποντα) και 2.5 ριμπάουντ.

Τι έχει κάνει όμως τα τελευταία δύο χρόνια με την ομάδα του Πειραιά; Τη σεζόν 2018-19 στην Ευρωλίγκα, μέτρησε 3.8 πόντους (63.6% δίποντα, 20.7% τρίποντα, 81% βολές), 2.2 ριμπάουντ, 0.4 ασίστ και 0.4 κλεψίματα, σε 28 αγώνες, με 10:24 λεπτά συμμετοχής. Στην τρέχουσα σεζόν, που δεν έχει ολοκληρωθεί, σταμάτησε στους 7.1 πόντους (62.5% δίποντα, 45.9% τρίποντα, 80.8% βολές), έχοντας δείξει βελτίωση στο περιφερειακό σουτ. Σε όλα αυτά προσθέστε 2 ριμπάουντ, 0.5 ασίστ και 0.3 κλεψίματα, αγωνιζόμενος σε 26 ματς, με 13.3 λεπτά συμμετοχής.

Κορυφαία του εμφάνιση, η καταπληκτική του απόδοση στην επικράτηση κόντρα στη Μπάγερν, καθώς ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 20 πόντους (2/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ. Ήταν εξαιρετικός και κόντρα στη Βιλερμπάν (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον εμπιστεύεται. Άλλωστε, οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν στη Μπαρτσελόνα.

Ο Μπαρτζώκας τον έχει στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν

Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, πως τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχουν στο πλάνο τους για τη νέα σεζόν τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Έλληνας τεχνικός θα επιχειρήσει να τον αξιοποιήσει περισσότερο, σαν τον παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη στο "4", ενώ και η διοίκηση θέλει να επενδύσει ακόμη περισσότερο στην προοπτική του 24χρονου πλέον πάουερ-φόργουορντ. Δεν έχει συναρπάσει με την απόδοση του, θα μπορούσε να τα είχε πάει και καλύτερα, αλλά υπάρχει πίστη στις δυνατότητες του.

Το θέμα, όμως, είναι πως οι Πειραιώτες δεν θα δώσουν... γη και ύδωρ ώστε να τον κρατήσουν στο μεγάλο λιμάνι, αλλά θα επιχειρήσουν να τον "δέσουν" με ένα καλό συμβόλαιο, με απολαβές σύμφωνα με την αξία και την προσφορά του στην ομάδα, ενώ ας μην ξεχνάμε και το πόσο θα επηρεάσει τα δεδομένα με το μπάτζετ ο κορονοϊός. Οι όποιες υπερβάσεις από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, θα γίνουν εκεί που πρέπει (όπως στη θέση του πλέι-μέικερ) και όχι παντού...

Θα είναι λάθος τακτική για τον Βεζένκοφ αν...

Θα είναι λάθος τακτική για τον Σάσα Βεζένκοφ αν μπει στη νοοτροπία «έχω πρόταση ή προτάσεις από το εξωτερικό και Ελλάδα, και να δούμε τα χρήματα». Ξέρετε, οι Αγγελόπουλοι, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αρκετές φορές γενναιόδωροι με παίκτες που ήταν προς ανανέωση, αλλά όλα αυτά είχαν να κάνουν με έναν συνδυασμό πραγμάτων: αγωνιστική προσφορά και επιτυχίες με την ομάδα. Αλλιώς πήγαινε να διαπραγματευτεί κάποιος μπασκετμπολίστας έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις διακρίσεις, στα Φάιναλ Φορ και στους τίτλους και διαφορετικά σε σεζόν, που είτε ο ίδιος, είτε η ομάδα, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι το ιδιαίτερο.

Καλώς ή κακώς, η παρουσία του Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει συνδυαστεί με επιτυχίες με την ομάδα, ούτε και ο ίδιος έχει συναρπάσει με την απόδοση του. Πρέπει και ο αθλητής να έχει συναίσθηση της κατάστασης, των δεδομένων και της μέχρι τώρα παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα επιχειρήσει να κρατήσει τον Βούλγαρο διεθνή φόργουορντ, θα του καταθέσει πρόταση για ανανέωση, αλλά αν... το μυαλό του χαλάσει, και αρχίσει να έχει μεγάλες και υπερβολικές αξιώσεις (εκτός πραγματικότητας), τότε θα απομακρύνει ο ίδιος τον εαυτό του από την ομάδα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα