Τον «πάτησε», αλλά στο ΟΑΚΑ θα είναι πιο δύσκολα...

Ο... άνετος Ολυμπιακός νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία τον κάκιστο Παναθηναϊκό, όμως θα πρέπει να βελτιωθεί ενόψει ΟΑΚΑ για να «κλειδώσει» τον τίτλο.

Αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Basket League με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το πέτυχε και με το παραπάνω. Οι Πειραιώτες όχι μόνο έκαναν το 1-0, αλλά το κατάφεραν με χαρακτηριστική ευκολία, σε βαθμό που ίσως ούτε οι ίδιοι περίμεναν, απέναντι σε έναν κάκιστο ΠΑΟ.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν μεν αυτό που περίμενε ο προπονητής τους από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς -να «πνίξουν» τον αντίπαλο δίνοντας το δικό τους στίγμα και παίρνοντας ψυχολογικό προβάδισμα στο παιχνίδι-, όμως στο απίστευτο +19 της πρώτης περιόδου ρόλο έπαιξε και το «φάντασμα» του Παναθηναϊκού.

Πέρα από την παροιμιώδη τους αστοχία, αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν στο παρκέ σαν άδειοι από ενέργεια. Έδειχναν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη. Και δεν ξεγελάει κανέναν η βελτίωσή τους στο β' ημίχρονο, όταν έπαιζαν καλύτερα με τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 15 πόντους. Τότε, πλέον, δεν είχαν τίποτα να χάσουν.

Στον αντίποδα, το εκρηκτικό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» τους έβαλε μοιραία σε μια κατάσταση συντήρησης για όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Η άμυνα του Ολυμπιακού κρατούσε και μάλιστα εύκολα, με συνέπεια η ομάδα να μη δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση επιθετικά, δεδομένου ότι η αμυντική της προσπάθεια ήταν υπεραρκετή απέναντι σε έναν ανήμπορο ΠΑΟ.

Αυτό θα πρέπει να αλλάξει άρδην ενόψει του δεύτερου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να εμφανιστεί τόσο κακός και σίγουρα θα παίξει με μεγαλύτερη ένταση (θέλοντας να βάλει στην εξίσωση και τον κόσμο), ενώ ο Ολυμπιακός ενδέχεται να μην έχει στη διάθεσή του τον καλύτερο παίκτη του σε σχεδόν όλα τα φετινά παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟ, τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

Οι Πειραιώτες, λοιπόν, κρατάνε δύο πράγματα από το σημερινό ματς: Την ασφυκτική τους άμυνα και φυσικά τη νίκη. Επιθετικά, η ομάδα θα πρέπει να το πάρει... αλλιώς και να λειτουργήσει με μεγαλύτερη σύνεση και υπομονή, ούσα και υποψιασμένη για τον τρόπο με τον οποίο θα μπει στο δεύτερο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα