Ολυμπιακός: Η επιχείρηση δεύτερο Νταμπλ και οι χαμένες ευκαιρίες

O Oλυμπιακός που μπαίνει αποφασιστικά στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι χαμένες ευκαιρίες κάποιων παικτών.

O Oλυμπιακός έκανε το 3-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ και πέρασε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Είναι μεγάλος στόχος το δεύτερο σερί Νταμπλ, καθώς η ομάδα μπάσκετ δεν το έχει κατορθώσει ποτέ ξανά στην ιστορία της. Η πληγή από το Κάουνας θα γιάνει, το σημάδι ενδεχομένως θα μείνει, αλλά αναμφίβολα η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα επουλώσει το τραύμα από το Φάιναλ-Φορ. Άπαντες στο μεγάλο λιμάνι έχουν τεράστια «δίψα» για αυτόν τον τίτλο.

Επιτρέψτε μας όμως να σταθούμε σε κάτι άλλο στο τρίτο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα σε όλη τη σειρά. Υπάρχουν παίκτες που είτε δεν άρπαξαν την ευκαιρία να παίξουν και να πρωταγωνιστήσουν, είτε δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να λειτουργήσουν σωστά και όπως πρέπει.

Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν απογοητευτικός στον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και αρκετές φορές τα άκουσε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Στο τρίτο ματς του έδωσε 15 λεπτά συμμετοχής, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω. Είχε 2 πόντους, με 1/3 σουτ, 2 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος ναι μεν έκανε καλή κανονική περίοδο στην EuroLeague, από τα playoffs κόντρα στη Φενέρμπαχτσε έως και σήμερα, έχει χάσει τον ρυθμό του. Δεν αποδίδει όπως πριν, είτε γιατί τα σουτ δεν του μπαίνουν, είτε και επειδή δεν παίρνει αρκετό χρόνο στο παρκέ. Σε αυτό βέβαια φταίει και ο αυθορμητισμός του, το μυαλό του που κάποιες φορές θολώνει. Eνδεχομένως και επειδή θέλει να διεκδικήσει και ένα καλύτερο συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν.

Η ουσία είναι πως παιχνίδια σαν και αυτά κόντρα στον ΠΑΟΚ, αναμένεις από παίκτες σαν τον Μιχάλη Λούντζη, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ακόμη και από τον βοηθητικό Άλεκ Πίτερς, να βγουν μπροστά και να κάνουν τη διαφορά. Δεν υπάρχει λόγος να παίζει 30 λεπτά ο Κώστας Σλούκας κόντρα στον "Δικέφαλο", ο οποίος χρειάστηκε εις διπλούν να βρεθεί στο παρκέ ώστε να καθαρίσει το ματς. Δεν χρειάζεται να αγωνιστεί 25 λεπτά ο Τόμας Ουόκαπ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ήθελε να δώσει 25 και 30 λεπτά σε Λούντζη και Λαρεντζάκη, αρκεί να έδειχναν έτοιμοι, είτε αγωνιστικά, είτε πνευματικά. Πλέον, μπαίνουμε σε ρυθμούς τελικών. Ενδεχομένως εκεί θα έχουν νέες ευκαιρίες ώστε ο καθένας να δείξει την κλάση, αλλά και την ποιότητά του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα