Νίκη με βασικούς, διαφορά με πάγκο

Η παρουσία των βασικών μονάδων ήταν αυτή που έφερε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Για να έρθει, ωστόσο, αυτή η μεγάλη διαφορά κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά χρειάστηκε και η συνδρομή του «ερυθρόλευκου» πάγκου.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το… σενάριο του χθεσινού τρίτου τελικού στο ΣΕΦ σε σχέση με αυτό του δευτέρου στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου το ματς είχε ολοκληρώσει μία… ομάδα του Ολυμπιακού. Χθες οι «ερυθρόλευκοι» ήταν (σχεδόν) πλήρεις, με αποτέλεσμα όχι απλά να κερδίσουν αλλά να κατανικήσουν τον Παναθηναϊκό σε όλους τους τομείς, κάτι που μαρτυρά σε απόλυτο βαθμό το τελικό 75-52.

Παρά τη νευρικότητα του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και με εξαίρεση ένα «πράσινο» ξέσπασμα στα τελειώματα της πρώτης περιόδου το διατήρησε μέχρι τέλους. Στην επανάληψη, όπου οι Πειραιώτες απελευθερώθηκαν κιόλας, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά, αφού πέρα από το βασικό ζητούμενο που ήταν η νίκη και το 2-1 στη σειρά των τελικών ήρθε και η χαώδης διαφορά του +23.

Και όλα αυτά με τον Ολυμπιακό να είναι σαφώς ντεφορμέ σε σχέση με αυτό που είχε παρουσιάσει νωρίτερα στο πρωτάθλημα, όπως και στην Ευρώπη. Στους τελικούς με τον ΠΑΟ οι «ερυθρόλευκοι» στηρίζονται περισσότερο σε ξεσπάσματα παρά σε σταθερή απόδοση μεγάλων διαστημάτων, όμως όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος αυτό είναι υπεραρκετό για να κερδίζουν αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Έναν Παναθηναϊκό ο οποίος στα παιχνίδια που έχει καταφέρει να κρατηθεί κοντά στο σκορ πραγματοποιεί αγωνιστική υπέρβαση, καθώς το έλλειμμα ποιότητάς του απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο φέτος είναι οφθαλμοφανές και αναμφισβήτητο. Χθες δεν μπόρεσε να κάνει μια νέα υπέρβαση και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι στο παρκέ παρατάχθηκε ένας… κανονικός Ολυμπιακός.

Ένας Ολυμπιακός με τον Σλούκα πανέτοιμο και με τους Ουόκαπ, Βεζένκοφ στη βασική πεντάδα, έστω και αν ο Σάσα δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στο 100% από πλευράς ετοιμότητας. Ακόμα, όμως, και η αύρα του MVP των Πειραιωτών αρκεί για να τους ανεβάζει επίπεδο. Αν στην εξίσωση προστεθεί και ο υγιής Σλούκας, τότε το αποτέλεσμά της στα ντέρμπι «αιωνίων» είναι σχεδόν πάντα τα τελευταία χρόνια νίκη του Ολυμπιακού.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με τον προηγούμενο αγώνα στο ΟΑΚΑ, η παρουσία των βασικών μονάδων ήταν αυτή που έφερε τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά. Για να έρθει, ωστόσο, αυτή η μεγάλη διαφορά δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά χρειάστηκε και η συνδρομή του «ερυθρόλευκου» πάγκου, ο οποίος στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν μεν ωσεί παρών, αλλά χθες στο ΣΕΦ έκανε την εμφάνισή του.

Ο Λούντζης μέσα σε μόλις 12 λεπτά συμμετοχής είχε 9 πόντους, οι οποίοι μάλιστα ήρθαν σε σημεία που τους χρειαζόταν πολύ ο Ολυμπιακός: στο ξεκίνημα του ματς, όπου οι Πειραιώτες πήραν αμέσως το ψυχολογικό προβάδισμα της αναμέτρησης, αλλά και στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν ακόμα σχετικά κοντά στο σκορ.

Παράλληλα, ο Μακ Κίσικ θύμισε παλαιότερες εμφανίσεις του απέναντι στον ΠΑΟ, όντας εξαιρετικός σε επίθεση και άμυνα. Ο δε Λαρεντζάκης μπορεί μεν να βλέπει το καλάθι σαν την… τρύπα της βελόνας σε αυτούς τους τελικούς, όμως χθες αντιστάθμισε αυτήν την αρνητική συγκυρία με εξαιρετικές άμυνες και μπόλικη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε και στον Πίτερς, ο οποίος σημειωτέον χθες έβαλε μόλις το πρώτο του τρίποντο (!) στη σειρά των τελικών. Και μιλάμε για έναν αθλητή που στην καριέρα του σουτάρει σταθερά πάνω από 40% πίσω από τη γραμμή των 6,75 μ. Πέρα από το σουτ ψυχολογίας που πέτυχε, ο Αμερικανός είχε και 5 ριμπάουντ βγάζοντας σκληράδα στην άμυνα, στοιχείο που θα πρέπει να διατηρήσει και ενόψει του τέταρτου τελικού που ακολουθεί στο ΟΑΚΑ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα