ΑΕΚ: Έκλεισε τον Πλάθα για τον πάγκο της!

Ο νέος τεχνικός τη ΑΕΚ για τις δύο επόμενες σεζόν (2023-24 και 2024-25) θα είναι ο φημισμένος Ισπανός Χουάν Πλάθα

Oι πληροφορίες που ήθελαν την ΑΕΚ να έχει ρίξει δίχτυα στην Ισπανική αγορά για την εύρεση νέου τεχνικού επιβεβαιώθηκαν με την συμφωνία με τον Χουάν Πλάθα να είναι δεδομένη με τον Ισπανό προπονητή να υπογράφει για δύο χρόνια!

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό κατέφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τον 60χρονο Ισπανό τεχνικό που έγινε πασίγνωστος ως προπονητής για τρία χρόνια της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της Μάλαγα.

Ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» είχε βάλει εξ αρχής ψηλά τον πήχη για τον αντικαταστάτη του Καντζούρη και τελικά πέτυχε να φέρει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ ένα μεγάλο όνομα με διετές συμβόλαιο ώστε να χτίσει το νέο πρότζεκτ της ΑΕΚ.

Ο Πλάθα είναι ένας προπονητής με βαρύ βιογραφικό και πλούσια εμπειρία από την Ισπανική λίγκα και όχι μόνο αφού έχει καθοδηγήσει στην Ευρωλίγκα και ομάδες εκτός Ισπανίας. Έχει προπονήσει κορυφαίους συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης (2006-09), έχει προπονήσει για μία πενταετία την Ουνικάχα Μάλαγα (2013-18), ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ρεάλ Μπέτις.

Ο Χοάν Πλάθα Ντουράν είναι γεννημένος στις 26 Δεκεμβρίου του 1963 και είναι επαγγελματίας προπονητής από νεαρή ηλικία ξεκινώντας από μια σχολή μπάσκετ που ίδρυσε ενώ μπήκε στην κεντρική σκηνή με την Μπανταλόνα για να ακολουθήσει μια 25ετη περίοδος στο πιο υψηλό επίπεδο.

Εκτός Ισπανίας πέρασε από τον πάγκο της Ζαλγκίρις και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης παίζοντας στην Ευρωλίγκα και με τις δύο αυτές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ έχει ήδη αποκτήσει τους Καράμπελα, Χατζηδάκη και Νετζήπογλου και έπεται συνέχεια.



Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα