Κανονική πεντάδα εκτός, αλλά ο Θρύλος δεν μασάει

Αλύγιστος ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, παρά τα προβλήματα με το… καλημέρα στη χρονιά.

Τέσσερα στα τέσσερα για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και ένα τρόπαιο (Σούπερ Καπ) ήδη στο μεγάλο λιμάνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν πέρσι και αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι πως δεν στέκονται στα προβλήματα που εμφανίζονται, ούτε στην κούραση. Κανείς δεν ψάχνει για δικαιολογίες και η ομάδα μπαίνει στο παρκέ για να κερδίσει. Όποιος κι αν παίζει, όσο χρόνο συμμετοχής και να παίρνει, δίνει τα πάντα για τη νίκη.

Αυτό ακριβώς έγινε και σήμερα (8/10) απέναντι στον Άρη στο Αλεξάνδρειο στην πρεμιέρα της Basket League. Ένας Ολυμπιακός που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει κόντρα στον γηπεδούχο Άρη, λίγες ώρες μετά το ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που κρίθηκε στην παράταση. Σε ένα ματς όπου και τότε υπήρχαν προβλήματα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποχρεωτικά μίκρυνε το ροτέισον.

Το ίδιο έπραξε και απέναντι στον Άρη υποχρεωτικά, αφού η ομάδα του πήγε λαβωμένη στη Θεσσαλονίκη λόγω των απουσιών (Φαλ, Μπραζντέικις, ΜακΚίσικ) και έχασε νωρίς στο ματς με τον Άρη και τους Γκος, Σίκμα!

Και δεν μιλάμε για πέντε απουσίες απλές. Μιλάμε για μια κανονική πεντάδα, που είναι βέβαιο πως θα τη δούμε κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Γκος, ΜακΚίσικ στα γκαρντ, Μπραζντέικις τριάρι και Σίκμα, Φαλ στη θέση των ψηλών.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ανταποκρίνονται στο πλάνο του προπονητή, βγάζουν ωραίες συνεργασίες αλλά κάνουν και λάθη κούρασης και είναι λογικό. Οι Ουόκαπ, Κάνααν, Πίτερς και Μιλουτίνοφ έχουν αγωνιστικά λεπτά στα ματς με Παναθηναϊκό και Άρη που βλέπουμε μόνο στο ΝΒΑ, όταν φτάνουμε στο τέλος της σεζόν και τα μεγάλα αστέρια δεν βγαίνουν ποτέ.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού αναγκαστικά στα δυο τελευταία παιχνίδια έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο και οι παίκτες του τον δικαιώνουν. Φυσικά και ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα θα είναι μια άλλη ιστορία την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά το βέβαιο είναι πως ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά θα αποτελέσει το «οξυγόνο» των παικτών του Μπαρτζώκα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα