ΑΕΚ: Ο ΜάκΛεμορ «φλέρταρε» με το ιστορικό ρεκόρ τριπόντων του Χατζή

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ της ΑΕΚ λίγο έλειψε να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ τριπόντων του Νίκου Χατζή.

Πριν από λίγες μέρες στο ΣΕΦ δεν ευστοχούσε με τίποτα, τελειώνοντας το ματς με τον Ολυμπιακό έχοντας 0/5 τρίποντα και συνολικά 0/9 σουτ εντός πεδιάς. Χθες (21/10) ο Μπεν ΜάκΛεμορ δεν αστοχούσε με τίποτα από την περίμετρο, φτάνοντας πολύ κοντά στο ιστορικό ρεκόρ της ΑΕΚ στην Basket League αφού μέτρησε 5/5 κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο Αμερικανός χρειαζόταν ένα ακόμη τρίποντο, σε μία προσπάθεια, για να κάνει το 6/6 που σημειώθηκε μόνο μία φορά στην ιστορία της «Ένωσης» στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992-93). Ήταν την 1η Φεβρουαρίου 2004 όταν ο Νίκος Χατζής «έγραψε» 6/6 τρίποντα στην εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του Ηρακλείου με 80-78.

Πιο κοντά στη χθεσινή επίδοση του ΜάκΛεμορ, στην τελευταία δεκαετία, από την περίοδο 2014-15 όταν η ΑΕΚ επέστρεψε στην Basket League βρέθηκε ο Ντούσαν Σάκοτα. Ήταν στον 2ο προημιτελικό των πλέι οφ του 2019, όταν μέτρησε 4/4 τρίποντα κόντρα στον Χολαργό.

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε βέβαια και νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο που σημείωσε στη 2η αγωνιστική ο Λίνος Χρυσικόπουλος με 3/3 στο ματς του Προμηθέα με την Καρδίτσα, ενώ έγινε ο 6ος με επίδοση 5+ εύστοχων σουτ από την περίμετρο.

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ είναι ο μόνος από τους παίκτες που έφτασαν τους 20+ πόντους έχοντας απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα, αφού μέτρησε 5/5. Αυτό ήταν και το ρεκόρ της περσινής Basket League αφού ο Κώστας Σλούκας είχε 23 πόντους με 5/5 στο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού με το Περιστέρι, ενώ ο Σιλβέν Φρανσίσκο είχε 24 πόντους και 5/5 τρίποντα στον 4ο ημιτελικό των «κυανοκίτρνων» κόντρα στον Παναθηναϊκό. 5/5 τρίποντα είχε στην περασμένη σεζόν και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στο εκτός έδρας ματς του Άρη με τον Απόλλωνα.

Ο ΜάκΛεμορ έγινε ο τέταρτος παίκτης της ΑΕΚ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, που έφτασε σε επίδοση 20+ πόντων. Στις δύο πρώτες το έκαναν από μία φορά οι Τζάστιν Τίλμαν, Τζόρνταν ΜακΡέι στην πρεμιέρα και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στη 2η αγωνιστική.

Με τους 26 πόντους του μάλιστα, ο Αμερικανός της ΑΕΚ ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος της σεζόν, μεταξύ των παικτών που έμειναν αλάνθαστοι. Τον ίδιο συνδυασμό (26 πόντοι / 0 λάθη) είχε ο Λούκα Μπραΐκοβιτς στο παιχνίδι του Κολοσσού με το Λαύριο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα