Απόλλων- ΑΕΚ: Διορθώνεται εκ των υστέρων το τελικό σκορ

Μετά το... χάος που προκλήθηκε το Σάββατο (13/1) με το πραγματικό σκορ του αγώνα του Απόλλωνα Πάτρας με την AEK, δρομολογούνται οι διαδικασίες για να διευθετηθεί το πρόβλημα που προέκυψε.

Εχουν περάσει τρεις ημέρες και ακόμα ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ποιο είναι το τελικό σκο της αναμέτρησης του Απόλλωνα Πατρών με την ΑΕΚ για τη 14η αγωνιστική της Basket League.

Από λάθος της γραμματείας, στο φύλλο αγώνα προστέθηκε ένας πόντος στην «Ένωση», που ευτυχώς δεν έπαιξε ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Έτσι το σκορ αντί για 83-74 αρχικά αναγραφόταν παντού ως 83-75.

Ο Απόλλων, για παν ενδεχόμενο και για το πιθανό σενάριο να χρειαστεί στην τελική ισοβαθμία κατάταξης με κάποια ομάδα η συνολική διαφορά πόντων, προχώρησε σε διάβημα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ ζητώντας την αποκατάσταση του σκορ προσκομίζοντας μάλιστα όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Ο ΕΣΑΚΕ αντέδρασε άμεσα και κίνησε τις διαδικασίες για την εφαρμογή συγκεκριμένου άρθρου προκειμένου να γίνει διόρθωση στο Φ.Α., όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι στα 50” πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου ο Μακ Ρέι με το σκορ στο 67-47 κέρδισε φάουλ. Τις εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 67-49, αλλά στο φύλλο αγώνα φαίνεται ότι εκτέλεσε και τρίτη βολή κάτι που δεν συνέβη ποτέ, αλλά σημειώθηκε και τρίτη εύστοχη προσπάθεια και αναφερόταν το σκορ ως 67-50.

Ακολούθως το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον πόντο «δώρο» στην ΑΕΚ με αποτέλεσμα η νίκη του Απόλλωνα με 83-74, να καταγραφεί με σκορ 83-75.

Κι όλοι αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί εάν η ΑΕΚ είχε κερδίσει τελικά με έναν πόντο διαφορά…


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα