Τι είδαμε στη φετινή Elite League

Ο Πανιώνιος που δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί, οι ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις της χρονιάς

Παρά τη γκρίνια που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε ως λαός, συναρπαστική και φέτος ήταν η Elite League και το πρόσημο σίγουρα ήταν θετικό. Είδαμε συναρπαστικούς αγώνες, νέους Έλληνες παίκτες να βγαίνουν, καλούς ξένους και όχι μισθοφόρους, και το κυριότερο γεμάτα γήπεδα. Η αγαπημένη μας Α2 δεν υστερεί σε τίποτα από την Basket League.

Αγωνιστικά ξεχώρισε ο Πανιώνιος, όπως κι αναμενόταν. Μολονότι είχε κι αυτός τα σκαμπανεβάσματά του και αλλαγή προπονητή (Λυκογιάννης αντί Ταυρόπουλου) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, τερμάτισε 1ος στην κανονική περίοδο, «σκούπισε» στα πλέι οφ τον Παπάγου και ετοιμάζεται για την κόντρα με τον συντοπίτη Μίλωνα στο φάιναλ φορ. Με νίκη επιστρέφει στα «μεγάλα σαλόνια».

Η Ελευθερούπολη ήρθε 2η στη ρέγκιουλαρ σίζον, αλλά στα πλέι οφ έπεσε θύμα έκπληξης, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον Ερμή Σχηματαρίου. Για άλλη μια χρονιά, έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε.

Ο Μίλων αντίθετα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που υπήρχαν γι’ αυτόν και θα βρίσκεται στο φάιναλ φορ. Τρίτος στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Κόροιβου. Τώρα, θα έχει δυο ευκαιρίες για την άνοδο.

Η Μεγαρίδα θα πρέπει να νιώθει απογοητευμένη. Τέταρτη στο νήμα της ρέγκιουλαρ σίζον, κι ενώ ήταν στο 2-0 με τον Ηρακλή, κατάφερε να αποκλειστεί, γνωρίζοντας 4 σερί ήττες. Αδίκησε την πορεία της, αλλά ήταν και άτυχη. Έκανε πάντως υπέρβαση.

Ο Ηρακλής δεν μάσησε και έριξε στο καναβάτσο τη ΝΕΜ. Σε αντίθεση με πέρυσι, ο «Γηραιός» φέτος έδειξε χαρακτήρα και πήρε την πρόκριση για το φάιναλ φορ. Με τον Διονύση Αγγέλου στο «τιμόνι» η ομάδα απέκτησε πνεύμα νικητή. Και ο κόσμος ήταν το μεγάλο «όπλο» του Ηρακλή. Με τον Μίλωνα αναμένεται να κριθεί το δεύτερο «εισιτήριο» της ανόδου.

Καλή πορεία σχετικά έκανε ο Κόροιβος, αλλά στα πλέι οφ ήταν στο 0-2 με τον Μίλωνα και ήταν δύσκολο να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Ερμής Σχηματαρίου δικαιωματικά αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Στα πλέι ιν ξεπέρασε το εμπόδιο της Δόξας Λευκάδας και στα πλέι οφ έκανε το «μπαμ» αποκλείοντας την Ελευθερούπολη. Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου πάει στο φάιναλ φορ ως σταχτοπούτα και ό,τι ήθελε προκύψει.

Η Δόξα Λευκάδας αν και είχε το πλεονέκτημα της έδρας, δεν τα κατάφερε στα πλέι ιν με τον Παπάγου. Συμπαθητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πορεία της. Ακόμα καλύτερα τα πήγε ο Παπάγου, που κέρδισε στα πλέι ιν Μύκονο και Δόξα, και κόντραρε στα πλέι οφ όσο μπορούσε τον Πανιώνιο. Η Μύκονος αντίθετα απογοήτευσε, καθώς την είχαν όλοι για ψηλότερα. Δεν άντεξε την πίεση. Πήρε μάθημα για το μέλλον.

Πανερυθραϊκός και Ψυχικό κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα στα πλέι άουτ. Δυο ομάδες που πρωταγωνιστούσαν τα τελευταία χρόνια, βρέθηκαν σε άλλη θέση φέτος. Μίλησε η εμπειρία τους στο τέλος. Αμφότερες δεν ήταν για να παλεύουν για την παραμονή. Αίας Ευόσμου και Έσπερος Λαμίας έδωσαν μάχη, αλλά δεν απέφυγαν τον υποβιβασμό. Ο Έσπερος είχε ρόστερ για να κρατηθεί στην κατηγορία.

Από την κανονική διάρκεια υποβιβάστηκαν Αμύντας και Χαρίλαος Τρικούπης. Επίσης δυο ομάδες που είχαν άλλα όνειρα. Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ήθελαν και του χρόνου θα βρίσκονται στη National League 1…


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα